‘Als ’t Maar Lukt’: het debuut van Pietju Bell is hier

Hij stond al op WOO HAH!, Appelsap, Best Kept Secret, Paaspop, Grasnapolsky en Tweetakt Festival en brak daar met zijn rauwe rapstijl en unieke flows diverse podia af. Het is dan ook moeilijk te geloven dat ‘Boerenjongen’ Pietju Bell tot vandaag nog geen officieel eigen project had uitgebracht.

Het is niet dat hij geen momentum heeft gehad. In de winter van 2016 liet hij trapbanger Als Je Wist Dan Je Weet uit, de track waarmee hij zich al langzaam losrukte uit het duo dat hij met Woenzelaar -met wie hij dan al een succesvolle sessie had opgenomen in de studio van 101 Barz- vormde. Het succes en de daarbij horende moshpits bij de main stages van de festivals kwamen niet vanzelf en het is dan ook bikkelen om het momentum lang genoeg vast te houden. Hij legt het uit in de sleuteltrack van zijn Nieuwe EP Als ’t Maar Lukt:

“Maak je plannen, zet je stappen / heb je mensen om je heen die jou niet snappen? Ga niet moeilijk doen, laat ze vallen / je moet vooruit, je kan niet blijven hangen…”

Twee stappen vooruit, één stap terug, dus. “Het duurt een beetje langer maar ik weet dat het lukt”, is zijn conclusie.

Ondanks dat de release een paar keer werd verschoven, hield hij de aandacht van hiphopliefhebbend Nederland goed vast. Pietju is zo iemand die de afgelopen twee jaar eigenlijk nooit uit de picture is geweest. Of het nou met zijn eigen singles Pastos en Gelukzoekers was, of zijn sublieme acteerskills toonde in de clip van Killer Kamal’s Hier of een vlammend couplet moest rappen op de snoeiharde beat van Testosteronbommen; met viraal gaan heeft de Eindhovense rapper geen enkele moeite.

Nu is eindelijk zijn debuut-EP daar. Het maakt niet uit hoe lang het duurde, áls ’t maar lukt. En vergeet niet; het is nog steeds #BOERENJONGENS all day.

Binnenkort lees je een interview met Pietju op deze website, dus blijf scherp.

Geplaatst door bowie op 10 augustus 2018