Albumrelease en clubtour Kapabel met De Avonduren

Op deze release vertelt Kapabel magische, avontuurlijke en muzikale sprookjes, fabels, mythen en sagen. Wammus Langnek, Koning Kater, Sjakie Schildpad en de GHR; het zijn slechts enkele personages uit de verhalen die metaforisch vertellen over de samenleving, sterfelijkheid, vriendschap en liefde.

De Avonduren verschijnt via het Kytopia label en verschillende muzikanten uit Kyteman’s orkest zorgden voor de muziek op het album. Niels Broos (toetsen), Bram Hakkens (drums), Dibbe van Laarhoven (bas) en Frank Wienk (percussie) schreven samen met Simon Akkermans (van C-Mon & Kypski) de muziek die een mix is van funk, jazz, folk, hiphop en drum & bass. De verhalen van Kapabel zijn door kunstenaar Theo Skaffa verwerkt in een prentenboek. Theo Skaffa is ook verantwoordelijk voor de cover. 

De eerste single, Sjakie Schildpad, is een samenwerking met Herman van Veen en deze wordt midden januari gelanceerd. De Avonduren wordt in z’n geheel uitgebracht op vrijdag 27 januari en op zaterdag 14 januari is de aftrap van de clubtour op Noorderslag in Groningen. 

Vanaf februari is De Avonduren tour te zien in tien verschillende steden: 

10 februari 2012 Paard – Den Haag

16 februari 2012 Doornroosje – Nijmegen

23 februari 2012 Rotown – Rotterdam

24 februari 2012 Helling – Utrecht

1 maart 2012 Mezz – Breda

14 maart 2012 Nieuwe Nor – Heerlen

16 maart 2012 Metropool – Hengelo

18 maart 2012 Hedon – Zwolle

19 maart 2012 Melkweg – Amsterdam

21 maart 2012 Luxor Live – Arnhem
 
Check hier vast een voorproefje, dat is opgenomen op Oerol.