Aftermovie: Tymon de Laat paint Jeangu Macrooy voor #UPStreetRotterdam

De Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat en Stichting Hiphop In Je Smoel bundelden de krachten voor het eerste wapenfeit van #UPStreetRotterdam. Met dat project verbindt Hiphop In Je Smoel street art met het Eurovisie Songfestival. In deze aftermovie kun je het hele proces erachter zien.

Nadat hij in STRAAT Museum had afgesproken met Jeangu Macrooy, om informatie over zijn songfestival-nummer te vergaren en een referentiefoto te schieten, ging Tymon de Laat aan de slag. Hij maakte een schets waarin, naast het portret, diverse elementen uit het liedje terugkomen. Na goedkeuring van alle partijen kon hij beginnen aan het leukste werk; het ontwerp vertalen naar de muur.

Jeangu maar dan levensgroot

Tegenover de plek waar het liedjesfestijn in mei 2021 plaats gaat vinden, werkte Tymon vervolgens twee weken lang aan een levensgrote muurschildering. Daarin vereeuwigde hij Jeangu Macrooy, de zanger die Nederland gaat vertegenwoordigen. Uiteraard met zijn kermerkende en kleurrijke stijl. Het resultaat is ‘Birth Of A New Age’; de mural is vernoemd naar het nummer dat Macrooy gaat zingen. Het grootse werk is te zien aan de Sallandweg in Rotterdam, naast de supermarkt.

#UPStreetRotterdam kent nog ook nog een vervolg. In de Markthal kun je, in een winkel-unit omgebouwd tot mini-gallery, nu een expositie zien van Studio Yasja. Zij werkt vanaf 10 mei ook mee aan een container-installatie naast Rotterdam Ahoy. Dat werk, getiteld The Embrace, zal gerealiseerd worden door zes kunstenaars afkomstig uit de vijf grootste deelnemende landen én het gastland. Volgende week lees je er alles over op hiphopinjesmoel.com.

De aftermovie is gemaakt door Rosa Quist, Devine Huisraad en Shali Blok voor Hiphop In Je Smoel.

Mede mogelijk gemaakt door Riwal Benelux, Montana Cans, Caru Containers en STRAAT Museum.

Meer info is te vinden op https://www.hiphopinjesmoel.com
Tymon de Laat volg je via: http://www.instagram.com/tymondelaat
Hiphop In Je Smoel volg je via: http://www.instagram.com/hiphopinjesmoel

Het initiatief ‘UP Street Rotterdam’ komt van Hiphop In Je Smoel, en het project is onderdeel van Citydressing Host City, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 26 april 2021