Action Bronson met veel plezier en energie in de Melkweg

Vorig jaar op Appelsap trad hij maar een half uurtje op en was Easy Rider zijn nieuwste materiaal. Een half jaar geleden verscheen dan toch écht zijn major label debuutalbum Mr. Wonderful en woensdag stond hij met de gelijknamige tour in Amsterdam. Nieuwsgierig gingen we naar de grote zaal van de Melkweg voor Action Bronson.

ABMELKWEG2015IMG_1003

Maar de ‘ginger beard’ van Bam Bam verschijnt niet op het podium voordat zijn goede vriend Meyhem Lauren een korte en saaie performance mag weggeven. Verveeld en langzaam sjokt hij heen en weer over het podium, terwijl hij op eenzelfde manier shit kickt van zijn album met Buckwild. Het publiek reageert op elke track weer een beetje tammer, tot de naam Sean Price valt tegen het einde van de set. Zeker met zijn laatste track, waarin hij zijn lyrics agressief brengt, haalt hij het energielevel een beetje op en sluit hij alsnog met een zeldzame uitschieter af. Hopelijk heeft Bronson minder gerookt óf kan hij er beter tegen dan zijn collega, want dit ging helemaal nergens over.

ABMELKWEG2015IMG_0362

Nadat Alchemist de set-up straight heeft, gaat het licht uit en start hij zijn eigen Keep It Thoro instrumental in en verschijnt Action Bronson on stage, uiteraard onder luid gejuich van het publiek. De eerste noten van Brand New Car klinken gelukkig net zo vals als op plaat en hij heeft zichtbaar zin in een avondje Amsterdam. Hij stelt zich voor als Bam Bam Baklava a.k.a. Mr. Wonderful en dat is te horen; bij tracks van zijn nieuwste wapenfeit voelt hij zich het meest comfortabel. Vooral de banger Actin’ Crazy, die door Alc wordt ingestart terwijl hij een vinylplaat van zijn album Dr. Lecter aan het signeren is, de nieuwe Statik Selektah-track Beautiful Life en het muzikale Baby Blue vallen in de smaak en zorgen voor een uitgelaten sfeer. De goedlachse rapper zelf zit vol energie en de crowd lijkt hem alleen maar op te laden met het geschreeuw. Het publiek houdt van Bronson en vice versa.

ABMELKWEG2015IMG_0461

Regelmatig zoekt hij contact met het publiek en steken zowel hij als Alchemist een jointje op: “I’ve been smoking hasj all day!” Het is niet te merken aan zijn stem; die is even karakteristiek en helder als op de platen in tegenstelling tot die van Big Body Bes, die zijn stem al helemaal opgefokt heeft tijdens de tour. Het gezelschap wordt ook nog even compleet gemaakt door Meyhem Lauren die na zijn verse op Falconry ook nog zijn eigen track 100 MPH mag doen. Daar wordt nu een stuk positiever op gereageerd dan tijdens zijn eigen set.

ABMELKWEG2015IMG_0621ABMELKWEG2015IMG_0747

Gelukkig laat Bronsolino het wandelen door het publiek, zoals hij twee jaar terug op Openair Frauenfeld en vorig jaar op Appelsap deed, achterwege en ook alle andere gekkigheid (zoals naar de wc gaan tijdens zijn show, mensen van het podium af smijten of neerhalen) is overbodig; de show draait gelukkig volop om de nieuwe muziek van de held uit Flushing, Queens. Dat hij zijn humor niet helemaal is verloren, bewijst hij wanneer hij na het reguliere einde, Easy Rider, nog iets kickt van Blue Chips, uiteraard met een oude popbeat eronder. Minpuntje aan een show van Bronson is nog steeds de duur. Na krap 50 minuten verdwijnt hij van het toneel, maar laat de menigte wel tevreden achter.

ABMELKWEG2015IMG_0928

Action Bronson is een echte showman. Gelukkig is hij daar, tijdens zijn carrière als chefkok, alsnog zelf achter gekomen en staat hij nu avond aan avond voor uitverkochte zalen. Het plezier spatte er zowel bij hemzelf als bij de crowd vanaf en het is te hopen dat WOO HAH! volgend jaar een plekje op de main stage reserveert voor hem.

ABMELKWEG2015IMG_1005

Fixtures
Hoogtepunt: Actin’ Crazy
Dieptepunt: de tamme set van Meyhem Lauren
Bier: € 2,70
WC: gratis
Garderobe: € 1,50
Geluid: prima
Bezoekers: 1.500 (uitverkocht)
Damage: € 22,50 (excl. fees)
Cijfer: 8.0

Geplaatst door bowie op 25 september 2015