Action Bronson & Party Supplies – Blue Chips 2

Op de mixtape horen we een aantal van de te verwachten gastartiesten op een project van de goedlachse Bronson; onder meer Big Body Bes, Meyhem Lauren en Mac Miller komen voorbij. Ze leveren allemaal een passende verse af op de mixtape, die zo uit de 80’s lijkt te komen door de producties die Party Supplies levert. Zo flipt hij Tequila van The Champs tot een beat waarop Bronson vertelt dat hij in een restaurant konijn bestelt en daarna naar het strand gaat om een 40 oz. achterover te slaan. Net als op zijn vorige projecten is hij dus niet te beroerd om de luisteraar van culinaire tips te voorzien. Op It Concern’s Me verhaalt hij a capella over zijn avonturen in de Griekse keuken:

 

Greek men, jump off the back of the boat for dinner
Barehanded snatch up a octopus I’m a winner
Grill it, hit it with olive oil and lemon
Then kiss my fingers, efharisto that was delicious..

 

En daarmee is Bronson een van de weinigen, zo niet de enige, die oppervlakkige onderwerpen als eten, auto’s, vrouwen en wiet interessant kan laten klinken. Het goede van de mixtape zit ‘m gelukkig niet alleen in de lyrics. We horen Sussudio van Phil Collins, Jack & Diane van John Mellencamp en Peter Gabriel’s Sledgehammer geflipt worden in het zes (!) korte verses tellende Contemporary Man, waardoor de track echt als een tijdreis door de 80’s voelt. Maar de Fool’s Gold producer draait zijn handen ook niet om om Passin’ Me By van The Pharcyde nog een tandje naar beneden te pitchen of om vlak voor het einde van de tape (iets te hevig) te leunen op Tracy Chapman’s Give Me One Reason in Amadu Diablo.

 

Action Bronson en Party Supplies leveren een mixtape af die muzikaal zo strak in elkaar zit dat het niet uitmaakt dat Bronson gewoon weer doet waar hij goed in is: verhalen over in dikke bakken rondrijden, de beste gerechten bestellen in zijn favoriete restaurants of desnoods zelf teruggrijpen naar het keukengerei, de wereld rondreizen en marihuana roken. Het gaat bij hem niet altijd om de inhoud; een groot deel gaat om zijn persoonlijkheid, zijn flow en zijn stemgebruik.

Blue Chips 2 staat bol van de beatswitches, referenties naar zijn koksverleden, Charlie Sheen-samples en 80’s classics en bewijst de veelzijdigheid van Party Supplies als producer en dat Bronsolino een van de meest energiek klinkende rappers in de game is, wat je niet zou zeggen als je kijkt naar zijn postuur. De rapper wordt beter met elke release die hij uitbrengt, dus bij de die-hard Bronson-fans mag Blue Chips 2 absoluut niet ontbreken in de mp3-collectie. Het wachten blijft op zijn eerste major album. Die mag nu toch onderhand wel aangekondigd worden.

 

Tracklist:

 

01. Silverado
02. Intro (feat. Big Body Bes)
03. Pepe Lopez
04. The Don’s Cheek
05. It Concerns Me
06. Practice
07. Jackson & Travolta (feat. Meyhem Lauren)
08. Through The Eyes Of A G (feat. Ab-Soul)
09. Contemporary Man
10. Twin Peugots (feat. Big Body Bes & Mac Miller)
11. Man & The Mirror
12. Midget Cough
13. It’s Me
14. Flip Ya (feat. Retchy P)
15. 9.24.13 (feat. Big Body Bes)
16. Rolling Thunder
17. Amadu Diablo
18. In The City (feat. Jeff Woods)
19. I Adore You

Geplaatst door bowie op 8 november 2013