In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van  P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In de eerste editie: $KEER & BOO$.

Hoe kun je een serie als deze beter aftrappen dan met de hardste rapper van Limburg, zowel qua muziek als qua kledingsmaak? Met twee albums onder de arm die de lugubere maar fashionable titels hebben als De Lacoste Op M’n Body Zit Vol Met Verf Van Kankertoys Die Ik Ripte Omdat Ze Waren Waar Ze Niet Moesten Komen, Vol. 1 en De Polo Op Mijn Body Zit Vol Met Bloed Van Stervelingen Terwijl Ik 8.6 Drink, Vol. 2, spat de liefde voor merken er van af voor $KEER & BOO$: “Ik draag het liefst Ralph Lauren, Helly Hansen en Lacoste. En mijn patta’s zijn standaard van Nike.”

“De reden waarom fashion belangrijk voor me is? Ik onderscheid me zo van de rest. Ik voel me niet eens goed als ik gare shit draag.” Tijdens de shoot is $KEER & BOO$ dan ook gekleed in een Helly Hansen-jas, een Ralph Lauren-pet een nieuwe Air Force 1’s die zeker niet mochten creasen. Fotografe Eva: “Ik wilde hem fotograferen op de manier hoe ik hem zie; rauw en dark, maar ook als een fashion icon. In de auto rookte hij rustig een jonko en kwam op het idee om ver weg te gaan voor de shoot, zodat het unieke beelden op zou leveren. Dat maakte het eigenzinnige beeld dat ik van hem had compleet.”

Check nu de eerste vier portretten in de eerste aflevering van P E R S O N A:

Meer Achtergronden