In de aanloop naar de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam stellen we graag alle finalisten aan je voor. Op 7 oktober strijden vijf acts in de zaal van het Rotterdamse poppodium BIRD om de titel en het bijbehorende prijzenpakket. Deze week maak je kennis met Alexa, die geen blad voor haar mond neemt als het op lyrics aan komt.

Deze vocaliste heeft Zuid-Afrikaanse en Indonesische roots, maar rapt en zingt ‘gewoon lekker‘ in het Nederlands. Haar passie voor muziek deed haar besluiten te beginnen aan de Tilburgse Rockacademie, waar ze met docenten als Rico, Sticks, Jiggy Djé en Winne natuurlijk gebakken zat. Ze creëerde er een eigen stijl, maar wel met invloeden van bijvoorbeeld The Weeknd, Missy Elliott en Jhene Aiko. Dat resulteerde in een eigen EP, getiteld Alle Nachten Lang, die een toegankelijke mix van eigentijdse producties, vloeiende raps en mooie zang oplevert. Dikke beats, catchy melodielijnen en zelfs een featuring van Kempi op de track In De Hoek, dat met die bijdrage géén Kempi-track wordt en zelfs de beste track van de plaat genoemd mag worden. Tel daarbij op de geweldige ode aan Ronnie Flex door diens populaire line uit In Een Jet te verbasteren naar “Laveloos, laveloos, al m ‘n girls zijn laveloos”, en stoere lines over feesten, het ‘doen’ van een ballonnetje en meer van dat soort onderwerpen en je hebt een boeiend geheel waar je naar moet blijven luisteren.

Alexa beperkt zich echter niet tot zang en rap alleen. Ze is tevens regisseur, acteercoach en speelde zelfs al kleine rollen in een paar series en films. Daarnaast kun je haar kennen van het collectief Dam Dutchess, het belangrijkste collectief voor vrouwelijke hiphopartiesten, waar ze met onder meer MC Melodee, D-Luzion en Feliciana deel van uit maakt. Live maakt ze er in diverse samenstellingen altijd een feestje van; achtergrondzangeressen, een dj, een gitarist erbij… niets is haar te gek, maar tegelijkertijd leidt niets haar af om loepzuiver te zingen. Met die skill zal ze in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam dan ook alles uit de kast halen om de prijs in de wacht te slepen.

Tickets voor de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam zijn verkrijgbaar via deze link.

Meer Achtergronden, Rotterdam