Aceyalone – Love and Hate

De man bekend van Haiku D’etat, Freestyle Fellowship, Project Blowed en A-Team oftewel Aceyalone is er weer met zijn 5e solo album: Love & Hate. Na ‘classic’ albums als A Book Of Human Language en All Balls Don’t Bounce heeft Ace een album met als thema : yin and yang, good and evil oftewel Love and Hate.

Wie Aceyalone kent weet dat hij staat voor veel creativiteit en een timing die timeless is. Over allerlei onderwerpen spit Ace zijn lyric met passie. Op dit album brengt Aceyalone op sublieme wijze een balans met tracks die die Love and Hate weerspiegelen. Met een lijst van producers die niet al te min zijn (o.a. RJD2, Joey Chavez, J-Rocc voor de cuts, Abstract Rude en El-P) kan je beats verwachten van hoog niveau.

Na de ‘scratchy’ intro klinken tracks als Junkman met een verwarrende tekst en Let Me Hear Summ; met Casual en Big Arch lekker in het oor met een agresieve synthersizer beat. Met Lost Your Mind en In Stereo maakt Ace duidelijk op een sarcastische wijze dat hij nog steeds down is met de underground hiphop en zich afbijt van de mainstream.
Qua teksten zijn leuke tegenstellingen te horen, maar ook party jams, humoristische lyrics en zeer diepzinnige nummers zoals Takeoff waar op een snelle, maar zeer overtuigende manier verteld wordt over de apocalypse. De goed ondersteunende beat die geproduceerd is door RJD2 geeft dit hele nummer de sfeer van het onderwerp. Ace weerspiegelt zeer origineel 2 kanten van gedachten door de positieve teksten direct te laten volgen door een negatieve tekst over hetzelfde onderwerp bij Love and Hate: I want you to live life/ I wouldn’t care if you died/ I want you to laugh /I want you to cry
Lekkere ‘laidback’ tracks zijn The Saga Continues waar Aceyalone geassisteerd wordt door Abstract Rude en Moonlight Skies waar Goapele de vocals op buitengewoon zuivere manier verzorgt.

Ace Cowboy de real mcCoy! Een lekkere track met gitaar en vocals van John Black word gevolgd door So Much Pain die zeer duidelijk maakt waarom Aceyalone zijn motivatie vandaan haalt voor het maken van deze muziek. I make these records just to keep me sane / Cause the world’s more crazy then this song can explain? Een lekkere bounce track is Find Out. De titel spreekt voor zich en in de track wordt duidelijk gemaakt dat het ‘party time’ is. El-P vult Aceyalone goed aan bij City Of Shit wat overigens een zeer hoog gehalte qua humor heeft. One upon a time in a city of shit was a man named What-the-fuck, He is the clown around with his dick in the ground but one day his dick got stuck… Anti-pop Consortium en Ace zorgen met Lights Out voor een agresieve, duistere sfeer en het album wordt glorieus afgesloten met Ms. Amerikka. aar op kritische wijze over Amerika gepreekt wordt. Aceyalone is fel met zijn oordeel over de regering van Amerika die zijn burgers negeert en bezig is met volgens Ace Selfdestruction.

Aceyalone bewijst met dit album zijn veelzijdige kwaliteiten. Ace zorgt voor een album waar zijn mening duidelijk op wordt gepresenteerd. Zijn flow is gewoon ‘tight’ en heeft een mooi lijstje met producers die geweldige beats voor dit album hebben gemaakt…. Voor dit album krijgt Aceyalone van mij alleen maar Love….

Tracklist:
01. Love And Hate Theme
02. Junkman
03. Let Me Hear Sumn (feat. Casual)
04. Lost Your Mind
05. In Stereo
06. The Takeoff
07. Love And Hate
08. The Saga Continues (feat. Abstract Rude
09. Moonlight Skies (feat. Goapele)
10. Ace Cowboy
11. So Much Pain (feat. Self Jupiter & Riddlore)
12. Find Out (feat. Riddlore)
13. City Of Shit (feat. EL-P)
14. Lights Out (feat. Anti Pop Consortium)
15. Ms. Amerikka
Meer Info: http://projectblowed.com

Geplaatst door bowie op 29 juni 2003