Abstract Dialect

Woensdag 10 Maart was de Bitterzoet weer het toneel voor de live hiphop band Abstract Dialect die deze avond weer een show zou gaan neerzetten. Lees hier hoe de bitterzoet gevuld werd met deze sfeervolle muziek.

Bitterzoet was weer het toneel voor de 6 koppige formatie uit Rotterdam oftewel Abstract Dialect. Deze live band die bestaat uit: bassist, toetsenist, een drummer, een gitarist en natuurlijk de MC O.N.X die samen met zangeres Urita de vocalen op zich nam. De opkomst deze avond kwam laat op gang, misschien speelde het feit mee dat het woensdag avond was, maar toch had ik een grotere opkomst verwacht.

Ik was zelf heel benieuwd naar Abstract Dialect om deze live te zien en te horen, aangezien ik al heel enthousiast was geworden na rapper O.N.X gezien te hebben samen met Maximus Prime. Geprikkeld door nieuwsgierigheid stond ik dus in de Bitterzoet te wachten hoe deze live band het ervan af zou brengen. Iets nadat de klok 23:00 uur had aangegeven nam de band plaats op het podium om met de show te beginnen. Niet in dialect maar in accentloos Engels bracht O.N.X een prima delivery over soulvolle jazzy beats die zeer fijn in het gehoor lagen. Bijgestaan door de zuivere stem van Urita die op het podium ook een zeer vrolijke verschijning vormde was ik snel verkocht door de muziek die deze live band mij bracht. Verschillende nummers werden gedropt, waarbij Urita van hoog naar laag zong en de MC krachtig en vol vertrouwen de lines spitte.

Tekstueel was de rapper helaas minder goed te volgen, want de microfoons waren of te hard of te zacht waardoor de verhouding met de instrumenten niet goed op elkaar afgestemd was. Ondanks dit was gelukkig de flow van O.N.X wel goed te volgen en deze stond zeker zijn mannetje. Na een solo van ieder instrument wat de muzikaliteit van de band heel goed weergaf O.N.X verder met alleen de drums (de beat) en de lyrics. Na acapella te beginnen kwam de drummer met zijn ondersteuning en kwam het hiphop aspect nog even onder de aandacht. Hierna volgde nog enkele tracks en ondertussen was de zaal al zo gevuld dat enkele mensen al de dansvloer hadden opgezocht. Funky melodieën galmden door de bitterzoet waar de sfeer er goed in zat. Hierna draaide DJ Shaft nog enkele platen waar heel wat ‘gouwe ouwe’ tussen zaten om zo het publiek bewegend, swingend, tevreden te houden.

Abstract Dialect bewijst een live hiphop band van formaat te zijn en kan makkelijk concurreren met bijvoorbeeld Relax. Het ritme en muzikaal vakmanschap van de band zijn duidelijk te horen en hadden een verrassend effect. Met een tevreden gevoel verliet ik de zaal veel te laat met in mijn achterhoofd deze band zeker in de gaten te houden…

Fixtures:
Hoogtepunt: het was eigenlijk een hele dope en relaxte avond, met geen echte positieve of negatieve uitschieters.
Dieptepunt: zie boven.
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,00
Fotograferen: Jazeker
Geluid: Mwoah
Bezoekers: ca. 100
Damage: 5 euro
Cijfer: 7.5

Meer info: http://www.abstract-dialect.com

Geplaatst door bowie op 13 maart 2004