Aberfoyle Springs-Compilation

Aberfoyle Springs is een underground compilatie die is uitgebracht op hiphophotspot.com. Bij underground wordt in Nederland vaak gedacht aan Fat Beats, NY etc. De namen op deze Aberfoyle Spring compilatie zal je niet snel bij Fat Beats zien liggen. Apathy; Celph Titled, Mars Ill en Braille zijn de enige artiesten met enige bekendheid. Het 80 min. schijfje bevat alleen maar volledige tracks en is zeker een van de betere compilaties van 2002.

Dutchmassive is de groep die bestaat uit leden van Walkmen/Equilibrium. Producer van de groep is Celph Titled, die weer laat horen dat het een van de beste producers op dit moment is, ‘Fallout’ is een hele vette track. Mars Ill is een christelijke hiphop groep die vorig jaar het album Raw Material uitbrachten (op bepaalde plaatsen in Nederland te koop, aanrader). Voor deze compilatie hebben ze een remix van het nummer ‘Rap Fans’ opgenomen. McEnroe is rapper/producer van het heel dope Peanuts & Corn label uit Canada. Naast Celph Titled is McEnroe een van de producers die hiphop de afgelopen jaren positief heeft beinvloed. ‘Safety in Numbers’ is een relaxte track die een goed beeld geeft wat je van Peanuts en Corn kan verwachten. Er zijn veel multi talenten terug te vinden op deze cd want ook Anonymous Twist doet zowel zijn productie als raps. Hiphopspot.com is een Canadeze website en dat is te merken. Naast McEnroe zijn Toolshed, Tachichi, Classified en nog een x aantal Canadese artiesten terug te vinden op deze compilatie. Coleon zijn Squanderin’ is een heel vet gerapt en geproduceerd nummer. Braille bracht twee jaar geleden zijn zeer gewaardeerde ‘Lifefirst… Half the battle’ uit en dit heeft hem geen windeieren gelegd. Sindsdien is hij in de underground een zeer gerespecteerde naam en bracht in 2002 met zijn groep Acts29 het ‘Under Exposed’ album uit. Op ‘Matter of Time’ doet hij het alleen. De beat zit heel vreemd in elkaar en er zitten wat effecten op zijn stem. Experimenteel maar heel erg vet. Red Cloud experimenteert er ook lekker op los op Last of the Mex-hee-cans. Dit is niet de gebruikelijke hiphop zoals je die denkt aan te vinden in je locale platenzaak. Je moet er van houden maar ik hoor het graag.
De man die in 2002 toch wel internationaal door gaat breken Apathy levert met Celph Titled helaas geen nieuwe track, we moeten het doen met een freestyle over de Beatnuts beat van No Escapin This. Apathy komt altijd goed voor de dag, hoewel ik niet het idee heb dat hij alles ter plekke verzint, maar wat geeft het?
Veel onbekende namen, daardoor is er voor ieder wat wils en is het erg afwisselend. Gelukkig wisselt de kwaliteit niet, dit is een hele dope verzamelaar. Pak je Visa kaart of leen hem van je ouders en ga naar www.hiphophotspot.com.

Tracklist:
01. Clear The Building – Rok One
02. Ridiculous Junk – Red Cloud feat. Braille, Mr. Tru, Man of War, Gibraan
03. Fallout – DutchMassive feat Celph Titled en Walkman
04. Rap Fans (remix) – Mars ILL feat. The Committee
05. Can’t Come Off – Sev Statik
06. Safety In Numbers (pretend it’s 1996 mix) – mcenroe
07. Integrity – Anonymous Twist
08. The Evolution – Rugged T’Reign
09. Out Of Rope – Toolshed
10. Urban Camper – Vandal
11. Darker The Berry – Storm The Unpredictable
12. Squaderin’ – Coleon
13. Locusts – Kanser Of Interlock
14. Catharsis – Angle
15. Confrontation – Logic
16. Past Out – Classified
17. Matter Of Time – Braille
18. Last Of The Mex-hee-cans – Red Cloud
19. Hick Town – Tachichi and Gordski
20. Shanghai Burning – Dirt
21. Breeze Block Freestyle – Apathy & Celph Titled
22. Relaxed (but ever alert) – Tack Fu DJ Earl-E
Meer info: http://www.hiphopspot.com

Geplaatst door bowie op 31 december 2001