A$AP Mob gaat augustus 2017 claimen met drie albumreleases

A$AP Mob, de groep waarin onder meer A$AP Rocky, A$AP Ferg en tegenwoordig ook Playboi Carti onderdeel van uitmaken, gaat deze maand compleet overnemen met drie nieuwe releases, want naast de al aangekondigde releasedata van A$AP Twelvyy’s debuutalbum 12 en een nieuwe tape van Ferg, komt deze maand ook het nieuwe groepsalbum van de Mob uit. En ja, dat belooft er eentje te worden!

Aanstaande vrijdag begint de streak van het New Yorkse collectief met de release van het allereerste album van A$AP Twelvyy, toepasselijk 12 getiteld. De rapper uit Harlem was eerder met stand-out verses te horen op tunes als Trilla, Gotham City en Finances en gaat op 4 augustus (in Amerika geschreven als 8/4 en 8+4=… precies) proberen te bewijzen dat hij, net als Rocky en Ferg, ook een succesvolle solocarrière kan starten met een eigen album. Helemaal alleen gaat hij het niet doen, want op de plaat kun je featurings verwachten van onder meer de rest van de Mob, Joey Bada$$ en Flatbush Zombies. Eerder verschenen al de singles Strapped, Yea Yea Yea en Diamonds.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Precies een week later is het de beurt aan A$AP Ferg, die na zijn album Always Strive And Prosper dit keer weer eens kiest voor een oude, vertrouwde mixtape: Still Striving, dat op 11 augustus op alle streamingkanalen te vinden zal zijn. Over de tracklist is niet bijster veel bekend, maar als we zijn Instagram moeten geloven heeft hij de laatste maanden in elk geval in de studio gezeten met Alchemist. Daarnaast maakte hij onlangs in een interview met Zane Lowe bekend dat hij op de tape samenwerkt met klinkende namen als Busta Rhymes, Snoop Dogg en Rick Ross.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Last best; want aan het eind van de maand, op 25 augustus, komt het vervolg op Cozy Tapes: Friends (uit 2016) uit. Dat maakte de creatieve agency van A$AP Rocky, AWGE, vandaag bekend. Op Cozy Tapes 2: Too Cozy werkt de Mob in verschillende samenstellingen met elkaar, maar er zijn ook gasten uitgenodigd voor het album: onder meer Travi$ Scott, Lil Yachty, Migos, Tyler The Creator en Frank Ocean zullen erop meedoen. Laatstgenoemde was te horen op single RAF, die een paar weken terug verscheen en zijn stem zal daarnaast op nog minimaal twee tracks hoorbaar zijn. De plaat hing al een tijdje in de lucht want onlangs kondigde A$AP Mob al hun eerste gezamenlijke tour sinds jaren aan. Vooralsnog zijn er alleen data in Amerika en Canada bekendgemaakt, maar het is te hopen -en niet onwaarschijnlijk- dat de ‘cozy boys’ naar Europa zullen oversteken, want van dit soort dingen krijgen wij nog steeds kippenvel. Laat die AWGEST takeover maar beginnen!

Geplaatst door bowie op 1 augustus 2017