16th Annual High Times: Cannibal Ox Ft. Jean Grae

Triptik brachten Paname naar de Melkweg, High Times voor Vordul en Jean Grae die hiphop weer een sterke vrouwenstem geeft.

Het programma zou om 20.00 aanvangen in de grote zaal van de Melkweg naast het muzikale aanbod waren er nog andere genotsmiddelen in deze 16th Annual High Times. Het was dan ook niet vreemd dat er een gevarieerd en voornamelijk relaxed publiek aanwezig was. De tweede act in de grote zaal (de eerste gemist) was Triptik uit Frankrijk, Parijs om precies te zijn. Triptik bestaat uit 2 MC’s namelijk Black Boul en Dabaaz en DJ Pone. Met pompende beats en enthousiasme maar te zacht afgestelde mics wisten de heren het stonede publiek na enkele nummers te overtuigen en het enthousiasme in de zaal groeide voor deze Franse crew. Na een tijdje viel de mic van Dabaaz zelfs helemaal weg en DJ Pone besloot de set even stil te zetten tot het probleem was verholpen. Even later liet DJ Pone zijn turntable skills achter de draaitafels zien in een set van een kleine vijf minuten waarvan iedere muziekliefhebber automatisch van mag gaan kwijlen. Hierna volgenden nog enkele nummers van de heren en ondanks de taalbarriëre lieten ze met nummers als `Paname’ (Parijs) het publiek met een tevreden gevoel achter.
Na een korte pauze volgende een band wiens naam mij ontschoten is, het was een live band, die funk, polk, hiphop en alle mogelijke muziek stromen verwerkten in hun set die zeer intensief was. Ook deze heren kwamen uit Frankrijk, hoewel ze een goed en lang optreden gaven (misschien wel iets te lang) wil ik hier niet te lang bij blijven stilstaan. Het programma was door de lange set van de heren uitgelopen.
Het optreden van Jean Grae als feature van Cannibal Ox (Vordul solo zonder Vaste Aire) was hierdoor deels vertraagd, maar het was zeker het wachten waard, gedeeltelijk dan. Vordul betrad als eerst het podium, zo stoned als een zombie stond hij wat voor zich uit te staren. Bij de eerste track vergat hij al naar de eerste regels zijn tekst en het was al duidelijk dat dit een freestyle sessie zou worden waar we eigenlijk niet betaald voor hadden. Hoewel Vordul af en toe nog wat leuks wist te genereren was dit toch stukken minder dan waar ik op gehoopt had. Wonder boven wonder kreeg Vordul toch het publiek mee, misschien omdat het publiek ook erg stoned was of omdat even later Jean Grae naast Vordul verscheen. In tegenstelling tot Vordul was ze wel op deze planeet en hoewel haar verschijning schuchter overkwam brandde haar raps zich vast op de beats. Na samen wat tracks te hebben gedaan, Vordul freestylend dan wel nam Jean Grae de show over. Vordul begaf zich als een standbeeld op de achtergrond. Zelden zal een female MC live zo goed haar mannetje staan als Jean Grae, flow en overtuiging bekroop als een klimplant het publiek. Tracks van `The Bootleg Of The Bootleg Ep’ als `Take Me’ en vooral `Haters Anthem’ hypte het publiek op en het refrein FUCK YOU FUCK YOU etc. met de middelvingers omhoog werd luidkeels mee geschreeuwd. Hier en daar waren er kleine pauzes in de set waarin de DJ een nieuwe instrumental zocht en er natuurlijk even (verrassing) over weed werd geluld. Het was in dit geval niet echt storend. Na een half uur op de achtergrond te verbleven zijn besloot Vordul nog even een freestyle sessie in te lassen aan het einde van haar set. Vordul kwam niet al te sterk maar Jean Grae kwam strakker dan menig MC.

Dikke props voor deze hiphop dame, die het vak van MC zo goed beheerst. Na afloopt maakten de beiden nog even tijd vrij om met wat mensen uit het publiek te chitchatten. En zo was een mistige avond tot een helder eind gekomen.

Fixtures:
Hoogtepunt: Turntable set van DJ Pone en set van Jean Grae
Dieptepunt: Vordul te stoned
Bier: 2 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,90 euro
Fotograferen: yep
Geluid: goed
Bezoekers: druk
Damage: 14 euro incl. lidmaatschap
Cijfer: 7,5

Geplaatst door bowie op 2 december 2003