Woensdag 28 april check je Tekstuur Live E03 live via Vimeo!

Voor de derde editie van Tekstuur Live, op 28 april vanuit WORM, ontvangt Marco Martens twee fijne artiesten uit het Haagse: met Daniëlle Zawadi en Guus van der Steen bespreekt hij hun favoriete tekstfragmenten.

Daniëlle Zawadi staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Ze is geboren in DRCongo en groeide op in Nederland. Haar verhalen gaan veelal over het leven hier als iemand van ‘de tweede generatie’. Op haar dertiende publiceerde ze haar eerste roman, “Zoiets noemen we Ruzie”. Intussen heeft ze werk gepubliceerd op de Optimist en Wintertuin’s Notulen van het Onzichtbare. Ze won tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform voor poëten te creëren: Het Zwarte Schaap.

Guus van der Steen is acteur, muzikant en spoken-wordartiest. Met zijn broer Frank maakte hij furore als de Nederlandse hiphopformatie Kern Koppen en in 2018 stonden ze in het theater met Stomp, een poëtische mix van spoken word, rap en bewegingstheater. In hetzelfde jaar was hij in de voorstelling Aardappelvreters, een surreële oer-opera over de ondergang van een boerenfamiliebedrijf, op Oerol festival te zien. Volgens de Volkskrant was dat “een geslaagd sprookje met humoristisch acteerwerk en fascinerende muziek.” Nu is hij terug als Ome Guus, met ouderwets lekkere raps.

Uitzending: Woensdag 28 april (als je jezelf thuis hebt gesetteld als je van het terras af komt) om 21:00.

Tekstuur Live #3: Daniëlle Zawadi en Guus van der Steen from WORM on Vimeo.

Geplaatst door bowie op 23 april 2021