Spoken Word Sessies: acht woordkunstenaars geven hun visie op de dood

Waarom zou je de dood niet diep in de ogen kijken? Waarom zou je niet het gesprek aangaan met de dood? Het einde is net zo onlosmakelijk verbonden als het begin. Sterker nog, zonder de dood is het leven niet compleet. De dood toont ons de essentie van het leven en spreekt, niet in de laatste plaats, tot de verbeelding. Die verbeelding probeert HUMAN, met behulp van acht spoken word-artiesten, te vatten in het vierde seizoen van Spoken Word Sessies.

De acht woordkunstenaars werden bij elkaar gebracht door curator Manu van Kersbergen. Zij werden gekoppeld aan jonge muzikanten, om vervolgens samen een nieuw kunstwerk te creëren. Zaïre Krieger opent op 22 september het seizoen, terwijl 1 oktober de afsluiting wordt verzorgd door Saman Amini. Daartussen zie je dagelijks nog zes andere woordkunstenaars, waarvan er een aantal bekenden voor de hiphopliefhebbers; Elten Kiene (ex-Brandwerk), Gery Mendes (“beter bekend als GMB!” – Feis) en Kevin de Randamie, die voorheen bekend was als Blaxtar. Allemaal laten zij dit seizoen hun licht schijnen op het thema: dood.

Iedere werkdag is er om 20:30 een nieuwe sessie te bekijken op NPO 2 Extra, NPO Start en het YouTube-kanaal van HUMAN. Het uitzendschema is als volgt:

22 september: Leven door Zaïre Krieger ft. Kéwork & Lourens van der Zwaag
23 september: Vlinders in de Ruïne dor Gery Mendes
24 september: Doka door Mirte Hartland en Çiğdem Polat
27 september: Lang leve de Dode Ideeën door Kevin de Randamie ft. Yannick Hiwat
28 september: Als Enige Zekerheid door Esohe Weyden ft. Nabou Claerhout
29 september: Witregels door Elten Kiene ft. Ruben Croes
30 september: Voor ik ga door Niniane Everaert ft. Nina Zuure en Niels de Waard
01 oktober: Vlieg naar beneden door Saman Amini ft. Martin Verheesen

Geplaatst door bowie op 21 september 2021