De strijdbare avonturen van Red Rat in Rotterdam in de eerste Kladmuur

In het laatste weekend van mei werd in WORM Rotterdam een bijzondere serie gesprekken georganiseerd, die je nu terug kunt luisteren als podcast. Daarin gaat host Alee Rock live in gesprek met veteranen van de Rotterdamse graffiti, en vandaag presenteren we de eerste aflevering.

Red Rat - Kladmuur

Deze driedelige podcast is een samenwerking tussen Hiphop in je Smoel, WORM Rotterdam en Kladmuur. Samen blikken we terug op de begindagen van graffiti in Rotterdam. Omdat veel van de sleutelfiguren hierin niet altijd even legaal hun kunst maken, zullen sommige van de stemmen die u hoort in deze serie op hun verzoek vervormd zijn, zodat hun anonimiteit bewaard blijft. In deze eerste aflevering spreken we met Johannes van de Weert, zanger van punkband de Rondos, en tekenaar van het stripverhaal De Avonturen van Red Rat. In zijn verhalen namen magere ratten het met de moed der wanhoop op tegen de heersende klasse der corpulente varkens.

Tijdens de maand juli kun je elke donderdag een nieuwe aflevering checken via onder meer Pocket Casts, Stitcher, Apple Podcasts en Spotify. Abonneer je nu via je favoriete podcast app en mis niks!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 15 juli 2021