POW WOW Talks 3: Hoe gaan curatoren van street art eigenlijk te werk?

In september vond de vierde editie van POW! WOW! Rotterdam plaats in de wijk Feijenoord. Gedurende de dag werkte een internationale groep artiesten aan inspirerende muurschilderingen en verrassende kunst in de straten. In de avonden deelden zij hun verhalen in het sfeervolle Hefpark. Dit is de derde aflevering in een serie van drie opnames van die gesprekken. Host Jaap van der Doelen praat met de organisatoren achter drie verschillende street art-platforms: Dennis Elbers van Blind Walls Gallery in Breda, Loïc Mondé van festival LAY UP in Toulouse en David Roos van museum STRAAT in Amsterdam.

Het gesprek gaat onder meer over het onderhandelen met autoriteiten, de werkwijze van de organisaties, en hoe te voorkomen dat street art misschien wel te braaf wordt. Als curatoren van een openluchtgalerie, graffiti-festival en museum hebben alle drie de gasten een verschillende invalshoek. Maar er blijkt tijdens het gesprek ook bijzonder veel overlap te zijn. Iedereen deelt immers dezelfde passie voor een kunstvorm die ooit als vandalisme begonnen is.

Vanwege de internationale gasten vinden de gesprekken in deze serie van onze podcast in het Engels plaats. Tijdens de maand november kun je elke donderdag drie weken lang een nieuwe aflevering checken via onder meer Pocket Casts, Stitcher, Apple Podcasts en Spotify. Abonneer je nu via je favoriete podcast app en mis niks!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 18 november 2021