HIJS Poetry presenteert sneak peek audiovisuele dichtbundel Sjaan Flikweert

Tijdens de maart-aflevering van Tekstuur Live droeg ze al voor uit Ergens thuis en de ruimte ertussen. Binnenkort kondigt ze de release van deze audiovisuele dichtbundel aan. Ze laat hiermee zien dat spoken word als performance art niet altijd te temmen is tot papier. De video zal op diverse filmfestivals te zien zijn, maar op 10 juni kun je om 20:30 via HIJS online meekijken naar de sneak peek, gevolgd door een Q&A met Sjaan. We houden het exclusief: voor deze pre-release is een beperkt aantal digitale stoelen beschikbaar. Meld je dus snel aan via onderstaande link.

Ergens thuis en de ruimte ertussen is een serie spoken word-video’s door Sjaan Flikweert, ondersteund door een muzikale laag, waarmee we een zoektocht naar “thuis” verbeelden. Deze persoonlijke verhalen nemen ons mee in de verwarring van het niet toebehoren, de wil dit te willen en thuiskomen bij onszelf. De bundel schuwt niets en toont de kracht van kwetsbaarheid.

Onze identiteit bestaat uit delen. We zijn dit en dat. Met persoonlijke verhalen zoomen we in en leggen we details bloot. Ruimtes tussen de vooroordelen. We laten zien dat er meer is dan de eerste indruk. We bestaan in de ruimte tussen het een en het ander. Daar komen we thuis.

Tekstuur Live #2: Sjaan Flikweert & Insayno (Sjaan vanaf 38:40)

Sjaan Flikweert is met haar dans- en woordkunsten al ruim tien jaar actief in theaters, schouwburgen en festivals als de Parade en Oerol. In 2012 won zij SPOKEN. Ze trad op bij TEDxAmsterdamWomen 2018 en werd uitgegeven bij Atlas Contact in de bloemlezing samengesteld door Babs Gons genaamd ‘HARD OP – Spoken Word in Nederland’. Ergens thuis en de ruimte ertussen is haar debuutbundel en is uitgebracht in eigen beheer.

De sneak peek vindt online plaats op 10 juni ’21 om 20:30 en duurt een uurtje. Aanmelden kan via deze link en is gratis. In de aanloop naar 10 juni ontvang je de link naar de meeting.

Geplaatst door bowie op 19 mei 2021