Dit zijn de niet te missen events tijdens 010 SAYS IT ALL!

Als je een liefhebber van spoken word bent, moet je vanaf vandaag tot volgende week 1 juni in Rotterdam zijn. Waarom? Het is weer tijd voor 010 SAYS IT ALL, dat dit jaar maar liefst een week duurt! Wij zetten de potentiële highlights voor je op een rijtje. Dit zijn de events die je, als je naar het festival gaat, sowieso niet mag missen.

Vrijdag 25 mei: boekpresentatie van Tomas de Paauw
Meteen op de openingsavond van 010 SAYS IT ALL is er een speciaal programma. Op de vrijdag wordt er afgetrapt met de boekpresentatie van mede-oprichter en coördinator van het festival, Tomas de Paauw. Tomas, beter bekend als spoken word artiest Tomashii, schrijft sinds de afelopen 8 jaar verschillende verhalen, muziek teksten en spoken word. In zijn nieuwe boek ZwartWitte Paauw laat Tomashii licht schijnen op zijn leven en hoe het is als jonge culturele ondernemer in Rotterdam. Met autobiografische verhalen en poëtische teksten verrijkt ZwartWitte Paauw iedere woordkunstliefhebber. Uiteraard is het thema zwart-wit, dus wordt aangeraden om in die kleuren naar BIRD te komen.

Maandag 28 mei: Internationaal Open Podium
Bovenstaande regel zegt eigenlijk genoeg. Dit jaar heeft 010SIA een heus open podium, waarop iedereen zijn/haar ding kan doen! Dat is interessant, omdat je op die manier kennis kan maken met het nieuwste, rauwste en puurste talent. Alle artiesten, uit zowel binnen- en buitenland, die zich geroepen voelen om te performen zijn welkom. De entree is gratis en er is geen aanmelding nodig. Of je nou wil zingen, rappen, een gedicht voordragen, een spoken word- of comedy-performance wil doen; het podium van RAAF Rotterdam in Maashaven is vanavond van en voor iedereen!

Woensdag 30 mei: Spoken World – Freedom of Art Expression
Spoken word en rap zijn nauw met elkaar verbonden, dus een echte cypher kan uiteraard niet ontbreken deze week in Rotterdam. Vanavond krijg in The Seed je de kans om de microfoon te grijpen en je innerlijke Kendrick er eventjes uit te laten op beats van 88Beats, Remy Lebeau en Boris Pernar. Daarnaast is er een ART-room waarin je los kunt gaan op een muur van canvassen met kwasten, bellenblaas-verf, verfballonnen of je handen. Er is ook nog een filmkamer waarin je lekker kunt relaxen en is er een spoken word-programma waarin de sprekers een ode brengen aan de vrouw.

Donderdag 31 mei: Alfabet Soep x Frontaal x Woorden Worden Zinnen
Drie woordkunstpartijen die hun talenten in de spotlights zetten. Hoewel, spotlights? Die zijn waarschijnlijk niet nodig, want dit programma vindt -met dank aan de Rotterdamse Dakendagen- plaats op het dak van 42workspace aan de Schiedamse Vest. Onder meer Maureen & Mauricio, Luss Malbons, Michline Plukker en Mark van den Koppel zullen performen, Mizt Aan De Maas host de boel en de muziek komt van Felixthedread Beck. En o ja, natuurlijk is er soep!

Vrijdag 1 juni: 010 SAYS IT ALL: The Grand Finale
Bij een beetje festival hoort een grootse finale, moet de organisatie gedacht hebben. Op de laatste avond van het evenement staat een internationale line-up klaar om het podium van Theater Zuidplein te bestijgen. Voor spoken word-fanaten is dit er eentje om je vingers bij af te likken. Spoken word-legende Saul Williams, Marshall Davis Jones, Sukina Pilgrim, Mariana Hirschfeld, Be Romy, BrooklynMozes Mahadio en Barguijs (Ivan Words & Takkie) zullen zorgen voor een grandioze afsluiter.

Er is nog veel meer te zien, te beluisteren en te doen tijdens 010 SAYS IT ALL. Check het hele programma op hun Facebookpagina en blijf op de hoogte.

Geplaatst door bowie op 25 mei 2018