Producer AG BLAXX over zijn eigen aankomende internationale plaat in ‘In The Vault’

In The Vault is de nieuwe podcast-serie van Hiphop In Je Smoel. Presentator en journalist Noa Schoffelen gaat daarin wekelijks een 1-op-1 gesprek aan met de meest talentvolle hiphopproducers uit het land. Hoe wisten zij op te vallen en langdurige samenwerkingen aan te gaan met namen als Rasskulz, $KEER & BOO$ en Sevn Alias? En hoe ontwikkelen zij hun stijl door? Wat ligt er allemaal nog in de kluis? Tijd om kennis te maken én te delen, aan de hand van hun eerste en laatste beats. Alle verhalen uit ‘The Vault’ halen, dat is het doel!

Wie Sevn Alias zegt, zegt haast automatisch AG Blaxx. Hij groeide uit een van de vaste producers van een van de grootste rappers van het land, maar is ook bezig met zijn eigen projecten. Hij verklapt een internationale plaat in de pijpleiding te hebben met diverse rappers uit de UK, en in dat proces komt hij allerlei obstakels tegen.

We duiken in zijn geschiedenis als muzikant (drums, piano, bas!) en blikken met hem terug op hoe hij de connectie met Sevn Alias heeft gelegd al in een vroeg stadium van zijn carrière. Daarnaast hoor je hoe het idee ontstond om Kempi’s classic ‘Zoveel Stress’ te flippen.

Elke donderdag staat er een nieuwe aflevering van In The Vault online op je favoriete streaming- en podcast-diensten! De eerste twee afleveringen zijn hier te beluisteren.

Stream:

Geplaatst door bowie op 15 juni 2023