The Embrace gaf kleur aan de entree van Ahoy tijdens het Eurovisie Songfestival

The Embrace was een street art-installatie die tijdelijk te zien was naast de entree van Rotterdam Ahoy. Het was onderdeel van #UPStreetRotterdam, het project waarmee Hiphop In Je Smoel street art verbond met het Eurovisie Songfestival. De aftermovie is nu te zien!

Zes kunstenaars, uit de big five Songfestival-landen én gastland Nederland, gingen aan de slag met het thema Open Up, om zo de gastvrijheid van Rotterdam te onderstrepen. Dat deden ze op grote, ingepakte zeecontainers. De diversiteit van de kunstwereld, het Songfestival én de wereldpopulatie werden benadrukt.

Dat leverde een kleurrijke installatie op, waarbij het publiek rondom en tussen de kunstwerken kon lopen, en het vanaf een uitkijktoren kon bekijken. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt; door bezoekers van Rotterdam Ahoy tijdens de finaleweek, maar ook door diverse passanten en street art-spotters. De hele week vonden er fotoshoots, optredens en videoshoots plaats; The Embrace veranderde in een kunstwerk van en voor iedereen; precies waar de gedachtegang voor stond.

Mede mogelijk gemaakt door: Caru Containers, Montana Cans, RIWAL Benelux en STRAAT Museum.

De aftermovie is gemaakt door Shali Blok en Devine Huisraad, voor Hiphop In Je Smoel.

Kunstenaars: Studio Yasja, Luogo Comune, Maga, Base23, Mondé, David Puck

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 3 juni 2021