Zwart Licht eert ‘Zwarte Hollanders’ in hun nieuwe single met Ray Fuego

We voelen ons een tikkie oud, maar de nieuwe single van Zwart Licht doet ons met weemoed terug laten denken aan het WK voetbal van 1998. Aan hoe belangrijk de rechtsachter ook alweer was voor een elftal, aan hoe Edgar Davids de achtste finale in de blessuretijd wist te beslissen met een vernietigende poeier, en hoe we twee wedstrijden later een hele wedstrijdhelft zaten te zweten, denkend dat de halve finale al in de reguliere speeltijd was beslist omdat Ronaldo de bal achter Van Der Sar had gekregen…

Bijna had de Braziliaanse superster ook de 2-0 op zijn schoen gehad, maar daar was ineens weer Davids die vakkundig aan de noodrem trok. Gelukkig maakte Kluivert in de 87ste minuut nog de gelijkmaker, zodat we nog een verlenging en een bloedstollende strafschoppenreeks voorgeschoteld kregen. Het einde van die wedstrijd was jammer genoeg ook het einde van het uitzicht op de beker, maar een vaststaand feit is dat de zwarte Hollanders een heel groot aandeel hebben gehad in het behalen van de vierde plaats in Frankrijk.

Damn, terug naar de muziek dan. Op 22 februari brengt de groep hun nieuwe album Bliksem uit en vandaag krijg je al een voorproefje met Zwarte Hollanders, een samenwerking met Ray Fuego. Daarin eren de Amsterdammers bovengenoemde zwarte boegbeelden van Nederland op een hele frisse manier. Koester al het moois wat zij voor de sport en voor ons land hebben gedaan en kijk uit naar een interview met Zwart Licht op HIJS, coming soon.

Geplaatst door bowie op 8 februari 2018