Zwangere Guy en sor trappen de PYKE MIC-sessies af

Het Tilburgse Seltzermerk PYKE en muzieklabel Noah’s Ark lanceren, met de creatieve input van Sticks, de PYKE MIC. Dat is een nieuwe YouTube-serie waarin verrassende samenwerkingen te zien zijn tussen zowel gevestigde als opkomende artiesten. De eerste sessie, waarin sor en Zwangere Guy opnieuw de samenwerking aangaan, is nu te zien.

“We zijn zelf de doelgroep, dus we hebben vooral gekeken naar de dingen die we zelf vet vinden”, vertelt Erwin Douwes, CEO bij PYKE. Zo’n tien jonge werknemers telt zijn bedrijf, de oudste is 25. Het zijn jeugdvrienden, die de drang hebben om hun hard seltzer-merk (belangrijk om te vermelden: geen koolhydraten, suikers of andere kunstmatige ingrediënten) op de kaart te zetten door samen te werken met de muziekscene. “In Noah’s Ark vonden we de perfecte samenwerkingspartner. De artiesten, de productie, de locatie; alles klopt.”

In de eerste sessie, die nu te zien is op het YouTube-kanaal van Noah’s Ark, werken sor en Zwangere Guy samen. Die combinatie was een jaar geleden wellicht totaal ondenkbaar, maar dankzij de So So Lobi 2-sessions weten we wat eruit voort kan komen. Melodische autotune vol flow-wisselingen en keiharde recht-toe-recht-aan-bars, bijvoorbeeld.

De PYKE MIC-sessies bevatten naast mash-ups waarin het werk van twee artiesten naar voren komt, ook exclusives. Zo speelt Zwangere Guy een akoestische versie van de albumintro van BRUTAAL en BRUTXXL; Grijze Zone. Die loopt tamelijk vloeiend over in een mash-up waarop hij zijn refrein van FALLY IPUPA, normaliter een vurige drillbanger, vermengt met het door sor kalm uitgevoerde fan. Die neemt daarvoor plaats achter de piano, terwijl hij rapt. Daarna is het de beurt aan sor om de sessie af te sluiten met Mijn Natie, een track die nog niet eens in de planning staat om uitgebracht te worden. De chemie tussen de twee is niet te ontkennen.

Met de sessies springt PYKE in het gat dat Red Bull heeft achtergelaten toen de Uncut-sessies ophielden te bestaan. Natuurlijk is er een beetje product placement te bespeuren en wordt er genipt van een blikje, maar dat weegt niet op tegen de muzikale en visuele kwaliteit. De performance wordt mooi in beeld gebracht, de muzikaliteit druipt van de sessie af en er is geschoten op een locatie die Sticks niet vreemd is; het chique Felix Meritis aan de Amsterdamse grachten, waar in 2013 ook de releaseparty van Great Minds plaatsvond.

De ‘good people van PYKE’ -aldus Sticks- en hij ontmoetten elkaar op het personeelsweekend van het bedrijf, waarna meteen het idee ontstond om samen een muzikaal project op te zetten. Sticks: “Als aandrager van het concept, wilde ik niet dat wat in mijn hoofd klopt in de praktijk tegenvalt. Maar dankzij de inzet van alle partijen overstijgt deze campagne de toch al hoge verwachtingen ruimschoots.”

Hij is zelf te zien in de laatste sessie, met Typhoon aan zijn zijde. Voor het zover is, verschijnt eerst volgende week nog een samenwerking tussen Froukje en S10. De komende zaterdagen zit je dus gebakken met muzikale verrassingen. De eerste sessie check je nu hieronder.

Geplaatst door bowie op 13 maart 2021