Zeno moet ‘Bewegen’ dus komt hij met een nieuwe single inclusief video

Als je aan hiphop in Nederland denkt, denk je vooral aan steden als Rotterdam, Amsterdam en Zwolle, Met een aantal Brabantse redactieleden in het team, voelt het als onze taak om ook onze oren op de straat te hebben in de provincie, zodat we je de hardste rappers uit het hele land kunnen voorschotelen. Vandaag primeuren we Bewegen, de nieuwe single en video van de 19-jarige Zeno die uit Rijen komt. Wij spraken hem over de single, die een voorbode is van veel nieuwe muziek die hij gaat uitbrengen.

We hoorden een tijdje niks van je na Om Me Heen. Hoe komt dat?
“Na de twee tracks die ik vorig jaar heb uitgebracht heb ik een lange periode voor mezelf gekomen zodat ik muziek kon maken zonder enige druk van releasen. Toen ging ik minder eisen voor mezelf stellen, meer experimenteren en zo automatisch dopere tunes maken. Ik heb de afgelopen periode superveel muziek gemaakt en Bewegen is daar het eerste hoorbare resultaat van.”

Dope. Hoe zou je die track omschrijven?
“Qua sound heeft het iets rauws, daar hou ik van. In alle releases die je de komende periode van me kunt verwachten zal die voorliefde voor rauwe muziek terug te horen zijn. De inhoud van de track slaat voora op mijn financiële situatie. In de tijd dat ik deze track maakte hadden we thuis niet heel breed en in Bewegen maak ik min of meer duidelijk hoe ik daarmee omging.”

Tekst gaat door onder de afbeelding

Wat zijn je doelen voor de korte termijn?
“In 2018 wil ik vooral gezien en gehoord worden door de mensen die voor mij belangrijk zijn. Omdat ik in een dorp woon, heb ik qua muziek een stuk minder connecties dan mensen die veel homies in de buurt hebben die óók muziek maken. Wanneer dat is gebeurd, hoop ik mijn netwerk uit te kunnen breiden en samen te kunnen werken met nieuwe artiesten die ik dope vind.”

Beïnvloedt het wonen in een dorp jou en je muziek?
“Zeker! Mijn muziek wordt het meest beïnvloed door het feit dat er hier weinig mensen zijn die écht begrijpen waar ik mee bezig ben.”

“Tijdens de clipshoot besefte ik dat het belangrijk is om risico’s te nemen.”

Hoe bedoel je?
“Nou, de jeugd heeft hier niet echt een groot toekomstplan ofzo. Het is vooral gewoon naar school gaan of werken en daarnaast een beetje chillen. Ieder zo zijn ding, maar ik persoonlijk neem daar geen genoegen mee. Als je hier (in Rijen, red.) tegen iemand vertelt dat je iets creatiefs wilt doen om je brood mee te verdienen, bestempelen ze je al gauw als raar of apart. Nu heb ik daar altijd al schijt aan gehad en ik doe gewoon waar ik me lekker bij voel, maar tegelijkertijd geeft het me wel een soort boost om mezelf extra te bewijzen.”

Goeie mindset, wel. Kun je nog iets kwijt over de video?
“Voor de viddy’s werk ik samen met mijn broski Johan (Verhoeven, Cinecult Productions, red.). Ik zocht een unieke locatie, en stuitte op een verlaten koeltoren in België. Ik stuurde een paar foto’s naar Johan en hij voelde de locatie net zo erg als ik. We hadden alleen geen adres, alleen een plaatsnaam. Toen we in die plaats aankwamen, vroegen we verschillende mensen of ze van de toren af wisten maar niemand kon ons helpen. We reden maar wat rond en uiteindelijk bleken we op de goede plek te zijn. Er hing echt een grimmige sfeer, we kwamen meteen wat zwervers tegen.”

Oh shit…
“Er waren gelukkig ook wat toeristen, die ons vertelden dat ze in de toren waren geklommen. Ze wezen ons de weg en uiteindelijk hebben we vijf meter moeten klimmen op houten latjes die ik eigenlijk voor geen meter vertrouwde… maar toen we boven waren was ik blij dat we dat hadden gedaan, want we hadden superharde shots. Dat was een van de momenten waarop ik besefte dat het belangrijk is om risico’s te nemen.”

Check Zeno’s video voor Bewegen hieronder.

Geplaatst door bowie op 22 februari 2018