Zelfs als de muziek in de Melkweg stilvalt, zorgt IAMDDB voor kippenvel

De 25 jarige IAMDDB, die voor het laatst in april 2019 ons kikkerlandje op zijn kop zette, kwam afgelopen weekend vol enthousiasme terug om haar vorige bezoek aan Nederland te overtreffen. De Britse zangeres en rapper nam ons mee dwars door haar carrière.

Bij binnenkomst stond de Duitse DJ Chino de zaal warm te draaien. Van A Milli tot Pump It Up en door naar Beyoncé’s Diva: de sfeer zat er dankzij de platenkeuze al snel goed in. Na een korte pauze liep IAMDDB vol vertrouwen het podium op. Al snel werd ze overdonderd door het publiek, waardoor ze even stilstond om te realiseren wat er allemaal gebeurde. Kippenvel liep over de armen en het gejuich van het publiek was oorverdovend.

Na het openingsnummer nam ze even een moment om de plateauzolen aan haar voeten uit te trekken en het optreden zo voor te zetten op haar sokken. Comfort is tenslotte key. Al snel herpakte ze zichzelf en begon ze wat rustig aan met nummers als Leaned Out, waarna ze doorkreeg dat het publiek vol energie stond te springen om méér.

Daarna werd het tijd voor het stevige werk en dreunden de eerste grove bassen door de zaal. Daarbij vroeg Diana De Brito (hence DDB) met een grote lach op het gezicht vroeg of Amsterdam hier wel klaar voor was. Het publiek opende zelf snel al een flinke pit. Liefde en respect stonden centraal bij zowel publiek als bij IAMDDB.

Het kan de beste overkomen en ook tijdens deze show werd IAMDDB op de proef gesteld. Het geluid van de dj viel weg en ze stond er even alleen voor. Terwijl de mannen achter haar keihard aan het werk waren nam DDB de tijd om met het publiek even op adem te komen. “Als bij een artiest muziek uitvalt en hij of zij de show niet a capella voortzet, is die niet te vertrouwen!”, stelde ze. Het publiek raakte in complete stilte en met het nummer Childsplay nam het optreden een korte emotionele wending.

De DJ kon weer verder en het publiek heeft weer energie: tijd voor een dance battle! Drie fans werden uitgenodigd op het podium en mochten hun beste dans-skills naast IAMDDB laten zien. Daarna mocht het publiek bepalen wie er gewonnen had, door geluid te maken. Na die battle nam de zangeres nog even de tijd om aandacht te besteden aan het belang van zelfvertrouwen.

Het slot kende nog drie boodschappen. Er was exclusieve merch te koop bij deze tour, IAMDDB vertelde hoeveel ze van haar fans hield en ze besloot de avond met de mededeling dat haar nieuwe album onderweg is. We hebben dus een goede reden om haar show de volgende keer wéér te checken!

De rest van de pics:

Geplaatst door bowie op 10 november 2021