Zack Ink gaat voor de ‘Takedown’ met zijn nieuwe album

Zack Ink is na Glitchfather terug met zijn nieuwe album Takedown. In de aflevering van de talkshow Convo van deze week laat de Rotterdamse rapper zich op YouTube zien als een grappige, melige en down-to-earth jongen, terwijl hij op zijn single Bluf9 en in zijn laatste 101Barz-sessie nogal een heet hoofd had.

Zijn album is weer ouderwets grimmig; je kunt je handel naar hem brengen want hij kan het kwijt, laat ‘ie al in de tweede track weten. Takedown is een perfecte schets van zijn leven in Rotterdam-Oost, waarin hij niet zomaar iedereen kan vertrouwen, op zoek moet naar geld geflankeerd door killers.

Dat alles beschrijft hij op een palet aan dikke 808’s en trapdrums. Toch is er in de donkere straten van Oost af en toe ruimte voor de zon met tropische drum-rhythm’s, bijvoorbeeld in het middelste deel van het album, wanneer catchy instrumentaties als Snapchat, Big Fish, Pac en Mob elkaar in rap tempo opvolgen. Toch is het ook in die tracks niet allemaal rozengeur en maneschijn en blijft de straat vaak het onderwerp van gesprek.

De sleuteltrack is Weg, en die staat bijna haaks op zowat alle overige tracks. Daarin besluit Zack zijn moeder rechtstreeks aan te spreken en te zeggen dat hij weg wil uit de trap en zich zelfs waagt aan zanglijnen die perfect in harmonie liggen met de minimale productie. Zou Zack Ink een heel ander leven voor zich zien als hij klaar is met rap? Het is in ieder geval vallen, opstaan en door naar de finish volgens hem. En op Takedown doet hij dat met muzikale hulp van onder meer 3robi, Jebroer, Dopebwoy, Lijpe en Ismo.

Stream de plaat, die maar liefst 20 nummers telt, hieronder via Spotify:

Geplaatst door bowie op 15 februari 2018