Yung Umbro: “Ik ben irritant geweest voor de hele Nederlandse hiphopscene!”

In The Vault is de nieuwe podcast-serie van Hiphop In Je Smoel. Presentator Noa Schoffelen gaat daarin wekelijks een 1-op-1 gesprek aan met de meest talentvolle hiphopproducers uit het land. Hoe wisten zij op te vallen en langdurige samenwerkingen aan te gaan met namen als Rasskulz, $KEER & BOO$ en Sevn Alias? En hoe ontwikkelen zij hun stijl door? Wat ligt er allemaal nog in de kluis? Tijd om kennis te delen en alle verhalen uit ‘The Vault’ te halen!

Voor episode 4 van In The Vault reisde Noa af naar Sittard. Daar, in de enkel van de leeuw, spreekt hij met Yung Umbro. Over de Limburgse werkethiek, zijn vriendschap met $KEER & BOO$, zijn liefde voor sampling en wat hem heeft overgehaald om te gaan produceren. Onverwacht: hij is begonnen met dubstep! Het belangrijkste wat hij als advies voor opkomende producers heeft, zeker als ze van buiten de Randstad komen: Schijt hebben aan alle stigma’s, hokjesgeesten en je nooit laten tegenhouden door meningen van anderen.

Yung Umbro: “Gewoon je shit blijven pushen. Ik ben irritant geweest voor de hele Nederlandse hiphopscene. Niet omdat ik mijn beats bleef sturen naar mc’s, maar omdat je op een gegeven moment overal een Umbro-beat tegenkwam. Je moet ervoor zorgen dat niemand om je shit heen kan!”

Geplaatst door bowie op 22 juni 2023