Xzibit

Rockt ie nog steeds?

Voor het eerst doet Xzibit behalve Amsterdam ook een andere locatie aan: 013, tha hotspot voor HipHop in het zuiden des lands. Precies een jaar geleden kwam hij ook al over om z’n album Restless te promoten. Onlangs heeft ie z’n nieuwe album Man vs. Machine uitgebracht, een goede reden om Nederland weer aan te doen. Zijn favoriete spot, zoals hij tijdens het concert riep.

Wat konden we verwachten? Een echte promo met veel tracks van z’n nieuwe album…of een complete show met voorprogramma etc.? Het werd een mengelmoes, qua voorprogramma stelde het weinig voor: geen pure hiphop maar een mix van dancehall, hiphop en R&B. De titel van deze avond was ook R&B Lounge: Xzibit. De overeenkomst klopt toch niet helemaal, misschien dat er daarom ook meer trendy people waren dan die-hard fans.

Back to the point. Klokslag twaalf uur nam DJ Invisible the wheelz of steel over en op Front To Back kwam Xzibit vrij rustig het podium oplopen. Misschien mag ik niet vergelijken maar wil ‘t toch ff doen: de energie van vorig jaar ontbrak bij dit optreden in 013. Was het door de magere feed-back van het publiek of misschien toch omdat ie al een paar dagen in NL verbleef en ’t (puffff..) hem toch teveel werd, wie zal het zeggen.

Terugkomend op de inhoud: dope! Goed afwisselende show met tracks van z’n eerste drie albums, z’n laatste en snippets van Bitch Please 2 en What’s the Difference (Dr. Dre). Classics als Paparazzi, Los Angeles Time, X en At The Speed Of Life zorgde voor de hoogtepunten. De meeste joints van z’n nieuwe album waren niet overtuigend, misschien kenmerkend voor deze release…alleen Multiply deed de hoofden goed op en neer gaan. Na Rass Kass nam hij dit keer Krondon mee als backup MC (die hij nog steeds niet nodig heeft). Z’n eerste vertoning on stage was voor velen verrassend: een white cat, met een niet al te knappe kop en figuur, maar…hij deed wel z’n ding. Naast het op een hoger volume brengen van de refreintjes deed hij ook nog een solo track. Die gast heeft zeker wel een goede flow! Na zo’n 45 minuten verliet X het podium en iedereen bleef staan omdat het nog te kort was en er meer in zat. Want ja, z’n op 1 na populairste track was nog niet geweest: X Nog ff kon iedereen hierop bouncen. Men kon het geheel waarderen en was na een uurtje tevreden over de show.

Conclusie:
Xzibit kwam met minder energie dan verwacht, het publiek gaf ’m ook die positieve vibe niet echt (teveel ladies van voren, respect though) en het geluid was matig maar over het geheel gezien toch, qua MCing & beats, een goed concert. Xzibit = No nonsens.

 

Fixtures
Hoogtepunt(en): niet echt
Dieptepunt: gemis van de energy
Bier: 1,60
Garderobe: 0,80 euro
WC: weer niet nodig
Fotograferen: ja
Geluid: matig
Bezoekers: +/- 1000
Damage: 18 euro + 16 euro drank
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 27 november 2002