Xzibit feat. Draztik Measurez

X to the Z, een man met energieke flow. Eens kijken of hij op stage ook zo 'live' is!

X to the Z en Amsterdam, Paradiso was tha place to be. En uitverkocht was het. Wat wil je, een man als Xzibit heeft in vijf jaar behoorlijk wat respect opgebouwd bij zowel het mainstream publiek als bij de ‘kenners’. Dit bleek ook wel uit de rij die voor de deur stond te wachten. Ik citeer een aantal uitspraken: "Het is niet zo druk als bij Eminem", "Nee, maar Xzibit is ook niet zo bekend…" Was X niet eerder op planeet HipHop dan Em? Maakt niet uit maar dan weet je dus al wat voor publiek er OOK was. Zelfs papa‘s waren er bij, big up aan hun…was m’n pa ook maar zo modern ;-).

Eenmaal binnen werden er veel dope platen gedraaid tijdens het wachten op de Rotterdamse Hip Hop formatie Draztik Measurez. Engergievol kwamen ze het podium op…dope productie moet ik zeggen! Ik kende al die joints helaas nog niet, m‘n desk research was niet zo denderend geweest. Toch kan ik zeggen dat die gasten er stonden zoals het hoort: hongerig! Een beetje landelijke marketing zal ze zeker goed doen (voor wat meer feedback vanuit het publiek). Na zo’n 4 à 5 nummers bedankte Draztik Measures het publiek, zij bedankten hun, wat terecht was.

Nu moest het gaan gebeuren: dé man met 1 van de rauwste stemmen moest Paradiso uit z‘n voegen laten springen, from front to back. Met deze titeltrack lukte het hem. Een goed begin dus. En zoals de geruchten gingen was Ras Kass inderdaad zijn "backup" MC die X niet eens nodig heeft, één van z’n sterke punten. Geen bullshit, gewoon straight spitting. Van nieuw naar oud en weer terug. Nummers die de revue passeerden waren o.a. "Los Angeles Times", "3 Card Molly", "Paparazzi", "Year 2000", "Double Time" en fragmenten uit verschillende pure West Coast tracks…maakten er een straight bouncing concert van.

Moeilijk om van een echt hoogtepunt te spreken, het waren alleen maar hoogtepunten! Ik kwam net niet klaar😉 Na een klein uurtje was het concert (al) wel klaar… iedereen vond dat het nog veel te gezellig was, daarom ook een luid geroep om meer, meer van dat X-tasy spul. Met de tracks "Alkaholik" (als ik het goed heb, waar is die setlist?) en "X" liet hij een tevreden publiek achter. In afwachting op een Europese "Up In Smoke Tour", om het feest nog completer te maken, sluit ik deze review af en zeg ik: "X to the Z rocks consistently"!!!

Fixtures
Hoogtepunt: Mmmm…moeilijk. Opkomst met "Front 2 Back"
Dieptepunt: Ras Kass die dacht dat ze hier Duits spreken ("Scheize") & bodyguard
Bier: 4,00 (afzetters)
WC: niet nodig gehad
Garderobe: 2,00 (afzetters)
Fotograferen: moeilijk
Geluid: goed
Bezoekers: Uitverkocht
Damage: 61,50 (kaartje + lidmaatschap + drank)
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 31 december 2001