Wu-Tang Clan verkoopt één exemplaar van hun geheim gehouden album

Het in het geheim opgenomen album The Wu: Once Upon A Time in Shaolin is voor het grootste deel geproduceerd door de Nederlands-Marokkaanse aan Wu gelieerde producer Cilvaringz, die tegenwoordig weer in Marokko woont. RZA en Cilvaringz claimen een album te gaan verkopen zoals niemand dat ooit heeft gedaan, geïnspireerd door Jay Z's deal met Samsung rondom zijn laatste plaat Magna Carta Holy Grail en Nipsey Hussle's Crenshaw mixtape, die hij voor honderd dollar per stuk verkocht. Hoe dan?

 

Het dubbelalbum (!) dat 31 tracks telt zit in een handgemaakt zilveren doosje dat tentoongesteld gaat worden op festivals, in kunstgalerieën en in musea over de hele wereld. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om tegen een betaling (waarschijnlijk tussen de 30 en 50 dollar) het album een keer te beluisteren. Nadat die tour is afgelopen zal het album verkocht worden aan de hoogste bieder. De bestanden zullen niet digitaal of anders beschikbaar worden gesteld.

 

Op social media lezen we reacties van voor- en tegenstanders. De een zegt dat het project de muziekindustrie kan gaan veranderen en dat het geniaal is, de ander klaagt dat RZA alle Wu-Tang Clan fans de kans moet geven om de plaat in bezit te krijgen en hij de geest van Wu-Tang niet moet verkopen zodat hij zijn rekeningen kan betalen. Tja, C.R.E.A.M., hè? Dolla dolla bill, y'all!

 

Eerder vernamen we al dat Cilvaringz zou werken aan een album met alle Wu-Tang members erop, getiteld Déja Wu. Of dat nu dit project is geworden is onbekend.

 

Exacte locaties van de exclusieve luistersessies zijn nog niet bekend.

 

Alle informatie omtrent het project is te lezen op deze website.

Geplaatst door bowie op 27 maart 2014