Woordlooiers – Luid en Zuidelijk

Tilburg is alvast zuidelijk genoeg, nu moet het enkel nog luid zijn om woord te houden, maar als we de Woordlooiers en de tracklist bekijken dan is het vertrouwen groot. Echt groots zijn ze nog niet, maar met dit album willen ze alvast wat meer naam en faam maken dan de optredens waardoor ze tot nu toe bekend zijn.

De openingstrack begint alvast stevig met een typische introductietrack die een goed beeld geeft van de Woordlooiers, een lekker funky beat en dope raps. Ook de overvloed aan woordspelingen vallen op, al was dit ook al te merken in de albumtitel uiteraard.
Deze stijl weten ze heel het album vast te houden, dit zorgt er wel voor dat er geen echte uitschieters staan op dit album. Of misschien dan toch in de titeltrack Luid en Zuidelijk waarbij de beat nog extra pompend is en MC’s Boter en Sein hun zelfkennis tentoonstellen: ‘rijk aan beeldspraak die je pet ver voorbij gaat.’ Bij Hoe Urban ben jij? lachen de rappers met de urbancultuur die momenteel rond de hiphop hangt. Dit weten ze goed te vatten in ‘hangt je broek laag genoeg / hoort je pet er wel bij?’ Toch hebben ook MC’s gevoelens en dat tonen de Woordlooiers op Water bij de wijn waar liefde en vriendschap hoogtij vieren.
Op Uit het oog horen we plots een saxofoon voorbijkomen die de funk wat extra kracht bijzet, dit tevens een goed voorbeeld van de live-band die hen onstage bijstaat.
De enige featuring op dit album is gereserveerd voor Eva Jane die met haar prachtige stem voor dat jazzsfeertje zorgt en een chille afsluiter levert voor dit album van een meer dan degelijk niveau.

Dit album is een stevig debuut en de stijl van de Woordlooiers wordt mooi voorgesteld. Hun beats vereisen stevige nekspieren en bevatten een hoge graad funk. De teksten daarbij staan bol van de woordspelingen wat doet denken dat MC’s Boter en Sein zich willen bewijzen en eerlijk gezegd lukt dit aardig. De teksten zitten tevens vol humor en de nodige portie zelfspot. Een sterk debuut en een mooie voorstelling van de huisstijl dus met een sfeervolle cd.

Tracklist:
01 Loordwooiers
02 Kom van De Muur
03 Oh Nee Toch
04 Luid en Zuidelijk
05 Hoe Urban ben jij?
06 Zweetplekken
07 Wayback
08 Water bij de Wijn
09 Suiterballen
10 Laat me met Rust
11 Uit het Oog
12 Dit is
13 Wat ga je Doen ft. Eva Jane

Meer info: Woordlooiers

Geplaatst door bowie op 11 juli 2007