WOO HAH! verhuist naar Beekse Bergen en daar zijn wij blij mee

Een klein stukje verder maar, Tilburgers kunnen er met de fiets naartoe. Vanaf volgend jaar zal WOO HAH! niet meer in de Spoorzone langs Tilburg Centraal te vinden zijn, maar naast het strand van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Bezoekers van festival Best Kept Secret, dat op dezelfde locatie gehouden wordt, weten al dat een bezoek aan dat terrein geen straf is.

De rek was er echt wel uit op WOO HAH! dit jaar, dat op zijn eerste tweedaagse editie met fikse publieksstromen en soms frustrerende opstoppingen te maken kreeg. Desondanks viel er een heleboel te genieten, en het zou zonde zijn als zulke problemen het festival zouden nekken. Dat het verhuizen moest was echter voor vrijwel iedereen duidelijk.

“Toen we in 2014 WOO HAH! begonnen hadden we nooit voorzien dat we na vier edities al uit ons jasje gegroeid zouden zijn”, laat festivaldirecteur Ruud Lemmen in een persbericht weten. “Deze spectaculaire locatie in de binnenstad van Tilburg is vier jaar met heel veel plezier onze vaste stek geweest en hier hebben we het festival kunnen ontwikkelen tot wat het nu is. In de afgelopen maanden hebben we samen met de gemeente Tilburg elke mogelijkheid om verder uit te kunnen groeien op deze locatie uitgediept, helaas hebben we gezamenlijk moeten concluderen dat dit onhaalbaar is. Tegelijkertijd kijken we er met veel plezier naar uit om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het festival en zijn we blij dat we met het Beekse Bergen terrein als het ware in ‘de achtertuin’ van Tilburg door kunnen groeien met alle extra mogelijkheden die bij zo’n groot terrein komen kijken.”

Het klinkt ons in elk geval als muziek in de oren, wij kunnen op de HIJS HQ niet wachten om volgend jaar een bungalow aan het meer te huren en er een kleine afterparty in de avonden achteraan te slingeren. Al zal dat laatste misschien niet eens nodig zijn, want WOO HAH! boekt voor de campinggasten op vrijdagavond ook alvast wat DJ’s en acts! Drie dagen WOO HAH! aan een strand? We’re in!