WOO HAH! trekt een nieuw blik namen open, en dat ziet er stukken beter uit

Eerlijk is eerlijk, bij de eerste zwik namen dat WOO HAH! voor hun 2019 editie bekend maakte ging bij ons de vlag niet uit. Er zat wel érg veel herhaling in ten opzichte van voorgaande edities, en dat debutant Sheck Wes met een video van een ‘live’ optreden werd gepresenteerd waarin nagenoeg geen woord daadwerkelijk live gerapt werd, stelde ook niet bepaald vrolijk. Bij het lijstje namen dat vandaag vanuit Tilburg de wereld in wordt geslingerd, krullen onze mondhoeken echter een stuk scherper omhoog. De hatorade mag terug de koelkast in!

Pusha T

Met Pusha T als één van de nieuwe headliners weet je dat het qua ijskoude raps wel goed zit op evenemententerrein Beekse Bergen. Zijn show in de Melkweg stelde vorig jaar weliswaar wat teleur, maar dat kwam niet omdat de man geen uitstekende performance in zich heeft. DAYTONA was bovendien ons album van het jaar, dus wij zien hem graag in Hilvarenbeek op herkansing gaan.

Jay Rock is de O.G. van TDE, en binnen die stal van zeer gewaardeerde artiesten een schandalig ondergewaardeerde rapper. Snedige, overtuigend gebrachte gangsta raps met de autoriteit van een oudgediende die alles gezien heeft, en tegelijk de honger van een jonge hond die nog alles te bewijzen heeft. Wij gunnen hem op WOO HAH! in elk geval van harte een WIN.

Aminé

De afgelopen jaren werden wij al meermaals verrast door Aminé, die met Spice Girl al een vrolijk zomerse oorwurm van jewelste afleverde, terwijl STFU2 juist een rauwe trap banger is om blauwe plekken van te krijgen. En natuurlijk zijn wij straks ter plaatse om Lil Uzi Vert zijn Nederlandse festivaldebuut te horen maken. In 2017 moest hij afzeggen, waardoor we onze toenmalige track van het jaar mistten, maar we hopen dat deze (en de rest van zijn werk) op het podium in 2019 even tijdloos is.

Naast de genoemde namen zijn ook Bizzey, Comethazine, Rich The Kid, Dj Maximum, Beats By Esko & Friends, Jiri11, Joost, Snelle, The Gaslamp Killer, Tokimonsta en YBN Cordae aan de line-up toegevoegd. Eerder werden o.a. Little Simz, BROCKHAMPTON en Skepta al geboekt. Dat maakt dat er nu in elk geval genoeg interessants te beleven is om er niet achter te hoeven komen of Rae Sremmurd nog steeds zo kut is als live act, en met een grote boog om $UICIDEBOY$ heen te lopen. Nu maar effe naar de bouwmarkt om wat stofkapjes te kopen!

WOO HAH! 2019 flyer

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 7 februari 2019