Winnaar HIJS Beatbattle (juni 2013) bekend

Een woordje vooraf van Inf:
“Props naar alle inzendingen. Als ik kritiek geef, zie dit dan vooral als opbouwende kritiek en probeer er iets constructiefs mee te doen. Muziek moet je vooral maken omdat je het zelf tof vindt en mijn mening is er slechts een van velen. Keep that in mind.”

 

Inf heeft zijn top-5 voorzien van opbouwende kritiek. We tellen af van 5 naar 1.

 

5. Kwiz.nie


“Puike vibe. Cuts zijn duidelijk een break/refrein. Luistert lekker weg, maar mist wel een beetje variatie. Ik snap de luie drums, maar voor mijn gevoel zijn ze net een tikje te lui waardoor ze hun doel misschieten. Vooral bij iedere 4e snare merk ik dat op. Beat heeft wel een kop, maar geen staart. De Hate Story beat op je page is wel heel dope.”

 

4. Ollie Hoops

“Lekkere samples en fijne vibe. Basis is goed. De afwisseling ontbreekt helaas. Een paar basnoten, variatie in de drums, extra instrumentje etc. Je kan hier veel meer mee doen.”

 

3. Chamon


“Mooi gebruik gemaakt van de BT Express drumloop door hem net anders te laten grooven. Fijne vibe, veel variatie (ook met panning). Oosterse fluit klinkt na een tijdje wel een beetje zeurderig door de nasale toon en het geheel klinkt wat rommelig in het laag. Verder gewoon een dope beat.”

 

2. IZ2


“Dit klinkt lekker. Dope sounds, theremin-achtige synth maakt het lekker haunting. Genoeg variatie en breaks om het spannend te houden. Track heeft een kop en een staart. Heel dope gedaan.”

 

1. Jengi Beats


“Mooi geflipt die Soulful Strut sample. Drums grooven als een malle. Er zit genoeg variatie in de track en de vibe is bijzonder prettig. Hier word ik wel vrolijk van. Een paar puntjes van opbouwende kritiek: bassline zou best een paar boventonen mogen hebben (is nu vooral sub laag). Door de hoge mellowheidsfactor zou de beat nog best een gek synthje of ander instrument kunnen gebruiken om het geheel af en toe wat meer pit te geven. Melodie van het huidige synthje past goed, maar blijft hangen in die mellow vibe. Rest van de beats op je Soundcloud klinken creatief vooral qua drumprogrammering. Gezien je jonge leeftijd en het niveau waar je nu al op zit, gaan we nog wel wat van je horen de komende jaren.

 

Jengi Beats heeft mij het meest overtuigd met zijn inzending. Zijn beat had alles wat een instrumental in mijn ogen moet hebben. Lekkere vibe, groovende drums, afwisseling en melodie.”

 

Maandwinnaar juni 2013: Jengi Beats
En dat maakt dat Jengi Beats de eerste maandwinnaar van de HIJS Beatbattle is geworden. Namens Inf en de redactie van HIJS: hartelijk gefeliciteerd! Jengi Beats wint naast het prijzenpakket een item op HIJS en mag volgende zomer een bezoek brengen aan de Wisseloord Studio’s.

 

Wil jij ook dat een ervaren producer je beat checkt en kans maken op toffe prijzen? Vanaf 1 juli kun je jezelf inschrijven voor de HIJS Beatbattle van juli 2013. Klik hier voor meer info.

Geplaatst door bowie op 24 juni 2013