Winnaar HIJS Beatbattle (januari 2014) bekend

Lastig om te kiezen hoor… And the winner is: Tattatataaaaa drrrrrrrrrrrr……
Stay Classy!

 

Big ups voor alle andere beatbakkers maar in het speciaal voor Mute Maximus; hoewel zijn inzending muzikaal gezien niet zo mijn ding is, valt hij wel erg op omdat hij een eigen geluid heeft. Ik heb een aantal beats van hem gehoord die ik erg tof vond! Ben benieuwd naar alle toekomstige producties van deze knutselaars.”

 

1. Stay Classy – A Quick Martini


“Je hebt goed gepuzzeld in je laboratorium! Verschillende sounds gebruiken en daar een geheel van weten te maken is veel werk. De vocal- en blazersamples werken goed samen. Je sound is lekker, alles is redelijk in balans. Een break in het nummer was wel goed geweest, iets wat de loop even onderbreekt. Je zou wat vaker geluiden kunnen weghalen of juist toevoegen waardoor het interessanter blijft voor de luisteraar. De topic is tof waardoor een mc direct een richting op kan met z’n lyrics.
Je mix klinkt lekker. Als je bepaalde samples er wat meer uit wilt laten komen, zou je wat meer je equalizer kunnen spelen. Je drums kraken best wel, dit viel me op in de intro. Het lijkt erop dat je na het knippen van je break weinig met de attack en decay knoppen hebt gespeeld. Als je samples in stukken hakt, levert dat meestal ongewenste bijgeluiden/gekraak op aangezien een sample dan nogal abrupt stopt. Ik vind wel dat je drums qua sound lekker doorkomen. Het pannen van je sounds zorgt ervoor dat je track wat breder klinkt in vergelijking tot de rest.
Toch vond ik je inzending het tofst omdat je qua sfeer, structuur en sound met deze beat net iets boven de andere beatmakers uitsteekt naar mijn mening.”

 

2. George Kush – Groots denken


“De sfeer in je track is duidelijk aanwezig, de samples zijn energiek en zorgen ook een beetje voor een vreemde sfeer. Je samples reversed gebruiken en deze soms wat hard zetten versterkt die vreemde sfeer. Dit alles zorgt op een positieve manier voor verrassingen! Je hebt goed knip- en plakwerk verricht. De groove en de energie van je track zou je nog wat kunnen versterken naar mijn mening. Je drums er wat meer doorheen laten prikken in de mix kan geen kwaad, je track slibt een beetje dicht omdat het wat dof klinkt. Een break ergens zou de track ook wel goed doen; de track vraagt om een korte adempauze, iets wat de loop onderbreekt en er juist voor zorgt dat je als luisteraar hoopt dat die toffe loop weer terugkomt.”

 

3. Ollie Hoops – Sletjes


“Goede titel, zet een mc direct aan het denken haha. Bekende sample, maar blijft vet, dus waarom niet nog eens gebruiken. De claps maken de beat fris, de kick komt lekker door alleen staan je cymbals wat hard. De mix is oké, je zou hier dieper in kunnen duiken zodat het geheel meer in balans is en breder gaat klinken. De baslijn is wat ongecontroleerd qua sound, het lijkt alsof deze in het rood slaat. In plaats van meespelen met de leadsample zou het goed werken als je hier meer mee speelt. De baslijn kan je track meer laten grooven, zeker omdat je drums vrij recht geprogrammeerd zijn. Wat extra sounds toevoegen en de leadsample er af en toe uithalen, zou je track ten goede komen. Voor een mc en de luisteraar werkt het verfrissend als er af en toe even iets onverwachts gebeurt. Ik hoorde ook een stukje van het nummer met vocalen en dat werkt goed, vond ik. Lekker bijdehand interview op de radio ook zeg, goed bezig!”

 

Maandwinnaar van januari

En daarmee is de winnaar van het prijzenpakket en het bezoek aan de studio bekend: Stay Classy mag zich winnaar noemen van de eerste HIJS Beatbattle van 2014. Namens DJ Optimus en de redactie van HIJS van harte gefeliciteerd!

Voor de overige deelnemers geldt: niet getreurd, vanaf aanstaande maandag kun je gewoon weer meedoen aan de nieuwe beatbattle, dan start de editie van februari namelijk.

 

Meedoen?

Voor meer info over de HIJS Beatbattle (inschrijftermijnen, vorige winnaars, prijzen etc.) bezoek je gewoon de algemene pagina van de HIJS Beatbattle: klik hier.

Geplaatst door bowie op 31 januari 2014