Winnaar HIJS Beatbattle (februari 2014) bekend

Ik was erg benieuwd naar de inzendingen en hoe ik dit moest gaan beoordelen. Ik heb besloten om te luisteren naar de originaliteit, de sfeer en het gevoel dat ik erbij krijg. Het blijft voor mij een gevoelsding, vooral met instrumentale muziek.
Ik ben begonnen met een aantal luisterrondes waarbij ik ben gaan schiften. Er moesten er namelijk nog een heleboel afvallen om bij mijn top-3 te komen. Ik blijf het altijd lastig vinden omdat ik een ieder waardeer die zijn tijd en creatieve energie in zijn muziek stopt. Ik denk dat je sowieso al hebt gewonnen doordat je op dat moment ‘in the zone’ die track hebt zitten maken. Ik vind het creatieve proces een van de tofste dingen van muziek.

Ik ben uiteindelijk met zeven biets blijven zitten waaruit ik de top-3 moest halen. Het blijft moeilijk. Laat ik maar wel erbij zeggen dat het moment waarop ik het check een rol speelt. ’s Ochtends is het gevoel anders als ’s avonds. De top-3 is uiteindelijk zoals die hieronder vermeld staat.”

 

Nummer 3: Run! – Cesaria-Evora

“Oldskool sample vibe. Lekker! Dit is zo’n track waarvan je bijna niet kan ontkennen dat die tof is. Lekkere productie en ’t is gewoon een fijne luisterbeat. Deze kan ik wel vaker horen!”

 

Nummer 2: JKBeats – #182 ChaseYourDreams

“Deze biet ligt ook sferisch heel lekker in het gehoor. De track lijkt me wel zelf ingespeeld te zijn in plaats van gesampled. Een andere discipline, maar wel een beetje in elkaars verlengde. De mix kan wat mij betreft iets warmer maar qua vibe zit het gewoon heel goed!”

 

Nummer 1: Tjomba Beats – beneath-all-this-shit

“Deze track bleef ik echt in hangen. Vind de vibe tof! Verveelt me niet. De mix vind ik overigens niet de beste van de drie, dus moet ik ’m maar iets harder zetten… Als je deze track wat opener maakt, is ’t sowieso een track in mijn playlist!”

 

De overige 4 van mijn top 7”:

 

GVR – Nieuw Jasje

Toffe biet, lekkere dikke sound. Vind die eerste melodie tof, daar zit ik in! Ik miste ’m alleen wel nadat je de tweede melodie had geïntroduceerd. Ik hoopte dat die eerste weer terugkwam… Dus toen heb ik ’m maar weer opnieuw aangezet.”

 

Mister Vissers – FBMDHJ


“Deze track had ik wel echt iets mee. Beetje industrial funk ofzo? Ik weet het niet precies te omschrijven maar dat is in mijn ogen juist goed! Ik hou van de originaliteit alleen is de mix wat rommelig met de vele sounds en distortions. Lijkt wel of de mixbus een beetje overstuurt ofzo. Ik denk dat als je deze track uitbouwt, je ’m nog naar een heel ander level kan tillen!”

Dev-One – Gangsta BoOGie

“Ik hoor deze track wel voorbijkomen op een hiphopavond. Breakdancers, graff. Ja! Alleen denk ik dat de mix wel wat meer ‘gelijmd’ mag worden. Beetje zoals funk van vinyl klinkt. Misschien is het een idee om je track te A B-en met wat oude funk van plaat.”

 

Dias – Galaxy XL

Deze track zat ik ook gelijk in. Is er wel ook een die nog wat verder uitgewerkt kan worden. De mix vind ik wat droog en ik denk dat deze track nog wel meer dat airy zweverige sfeertje kan gebruiken. Maar uiteindelijk heerst er een toffe vibe en daarom zat je wel bij de selectie van zeven.”

 

Note voor de rest van de inzendingen:
“Thanx dat je mee hebt gedaan. Dat ik je niet heb gekozen, doet niet af aan je muziek. Mijn mening is mijn mening en blijf vooral doorgaan zoals Barry Stevens vaak zei. Of kennen jullie die guy niet? Voor jullie tijd? Haha. Je hebt dan in elk geval niks gemist… 
Peace, Kubus.”

 

Maandwinnaar van februari

En daarmee is de winnaar van het prijzenpakket en het bezoek aan de studio bekend: Tjomba Beats mag zich winnaar noemen van de HIJS Beatbattle van februari 2014. Namens Kubus en de redactie van HIJS van harte gefeliciteerd!

Voor de overige deelnemers geldt: niet getreurd, je kunt je al inschrijven voor de volgende editie!

 

Meedoen?

Voor meer info over de HIJS Beatbattle (inschrijftermijnen, vorige winnaars, prijzen etc.) bezoek je gewoon de algemene pagina van de HIJS Beatbattle: klik hier.

Geplaatst door bowie op 4 maart 2014