Wie dacht dat hiphop soft was geworden, moet de ‘9’ EP van Vic9 maar eens beluisteren

Dancehallparodieën, softe liefdesliedjes en de meest pijnlijke; ‘de bubbling-epidemie’. Het zijn termen die we de afgelopen tijd vaak genoeg zijn tegengekomen op het internet. Maar tussen alle popsterren stapt vandaag een nieuwe soldaat richting de frontlinie. Onbevreesd en bewapend met een 9.

Hij was al eerder te horen op tracks met Sevn Alias, Kevin en Kempi, maar Vic9 tekende na het All Eyez On Us-project, waamee Top Notch Tupac eerde, een deal bij datzelfde label. Nieuwe muziek leek dus al niet ver, en na de singles Anekdote en Geluk is vandaag zijn solo-EP verschenen.

Op 9 -props voor het artwork ook- vertelt Vic verhalen over procenten pakken, gannoes met lazer, rennen in de hood, investeren in sani en wordt hij bijgestaan door onder meer Lijpe, Kevin, Sevn Alias en Jonna Fraser. Loyaliteit, geluk en hard werken -wat en hoe maakt niet uit- zijn daarbij terugkerende thema’s: “En pak ik die cake, kijk met wie ik de koek deel / dezelfde n*ggas als met wie ik de hoek deel.”

Beluister de EP, die uiteraard negen tracks telt, hieronder en hoor vanzelf het bewijs hoe hiphop je kunt komen op een beat met een tropisch ritme. Gunman is daar namelijk het perfecte voorbeeld van.