What’s The Flavor II

3 mei 2003 – LVC Leiden

De oude formule in een nieuw jasje: What‘s The Flavor II. Vorig jaar waren het onder andere Raymzter, DJ Rockid en de B-boys Got Skillz die de vershillende clubpodia aandeden. Nu is er een nieuwe tour die tussen 3 mei en 13 juni de verschillende podia onveilig maakt. De tour bestaat nu uit: The Proov, Klopdokter, VSOP, Illusionary Rockaz, DJ Extraa en DJ Sueside. De start van deze tour vond plaats in het LVC van Leiden. HIJS was er natuurlijk bij om hier uitgebreid verslag van te doen.

Het was alweer een tijd geleden dat er een hiphop party in LVC plaatsvond en dat het zo lang geduurt had was op zich al vrij vreemd. Parties in het verleden waren hier toch altijd meer dan de moeite waard geweest en ik was dan ook benieuwd hoe het met de publieke belangstelling zou zitten. DJ Sueside blies lekkere harde beats de zaal in en het was wachten op de eerste act. Verassend genoeg bleek dit VSOP te zijn (die toch over het algemeen het best tot hun recht komen als afsluitende act waarbij ze dan direct de tent kunnen afbreken). Met de tracks "achter de vuurlinie" en "plankenkoorts" werd de toon gezet maar de slecht gevulde zaal reageerde hier nauwelijks op. De show van VSOP zat gewoon goed in elkaar dus daar kon het niet aanliggen. Aan de andere heb ik VSOP wel vaker aan het werk gezien en toen was die show nog een stukje hyper dan wat ik nu zag. Jammer dus dat VSOP er niet helemaal tot het uiterste ging om de aanwezige headz in beweging te krijgen. Het hoogtepunt van de avond kwam wel bij deze heren vandaan want, met hun track "Round 2" lieten ze wat nieuw materiaal horen waarbij het bounce gehalte zijn toppunt bereikte. Samen met deze nieuwe track wist VSOP te melden dat er een nieuwe Redrum Underground hits aankomt en je raadt het misschien al "Round 2" is één van de tracks.

Klopdokter die de avond presenteerde geen volledige show te geven terwijl hij toch wel degelijk een onderdeel was van de line up. Af en toe verliep de avond een beetje rommelig omdat Klopdokter niet goed op de hoogte was van het programma maar dit leverde af en toe ook de nodige komische momenten op. De B-boys uit Nieuwegein: Illusionary Rockaz deden hun show terwijl DJ Extraa voor de beats mocht zorgen. Al met al zorgden de Illusionary Rockaz voor een goede show en een goede afwisseling in het programma. De laatste act van What’s The Flavor II: The Proov. Een paar jaar geleden zag ik The Proov op Lowlands spelen met een complete live band en dat optreden maakte toen grote indruk op mij. Gumshoe en Cee Major hebben tegenwoordig gekozen voor het "two MC‘s & one DJ" principe. The Proov brengen chille beats en heldere rijms maar ik mis de echte power voor een live opreden. Daar komt ook nog eens bij dat zij de afsluitende act van de avond waren dus wat meer energie was zeker wel op zijn plaats geweest.

Er was nog wat tijd over en die werd benut voor een open mic. Er betraden drie MC’s het podium en met veel harde punchlines liet het publiek eindelijk goed van zich horen. De programmering van What‘s The Flavor II is dik in orde laat dat duidelijk zijn. Maar deze avond miste de sfeer en een act die er echt alles aan wilde doen om voor die sfeer te zorgen. Laat ik het daarom maar houden op een valse start.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
3 mei : LVC Leiden
15 mei : Waterfront Rotterdam
16 mei : Simplon Groningen
17 mei : Boggy’s Beach Bar Doetinchem
31 mei : Patronaat Haarlem
7 juni : Melkweg Amsterdam
13 juni : 013 Tilburg

Fixtures
Hoogtepunt: VSOP-Round 2
Dieptepunt: Geen optreden van Klopdokter
Bier: 1,60 euro
Wc: gratis
Garderobe: 0,70 euro
Fotograferen: yeah
Geluid: hard, misschien wel te hard
Bezoekers: circa 100
Damage: 8,50 euro
Cijfer: 6.5
 

Geplaatst door bowie op 4 mei 2003