Westside Gunn & DOOM droppen eerste ‘WESTSIDEDOOM’-track ‘Gorilla Monsoon’

Fans van DOOM hadden gisteren vast een off-day, toen er geen nieuwe track verscheen in de serie exclusieve drops die hij in samenwerking met Adult Swim had gepland. De afgelopen tijd verscheen er namelijk iedere dinsdag een nieuwe, onuitgebrachte track (onder meer tracks met Jay Elec en Kool Keith passeerden de revue) van de cultheld, maar gisteren bleef het stil…

En dat blijft het nog wel een tijdje, wat die serie betreft althans. Adult Swim laat weten dat DOOM met hen gebroken heeft en de overige acht tracks in de serie voorlopig ‘onuitgebracht’ zullen blijven. DOOM kennende komt er hierover voorlopig ook geen statement over vanuit zijn kant.

Echter hoeft de liefhebber niet lang te wachten op nieuw materiaal; onlangs kondigde Westside Gunn op Instagram aan dat er een collabo-project met DOOM getiteld WESTSIDEDOOM in de maak is en vandaag verschijnt de eerste track. Gorilla Monsoon is geproduceerd door Daringer en doet ons verlangen naar ’t hele project. Gunn belooft dat het de ‘rawest, flyest, grimiest shit ever’ is.

Update: het klinkt ons een beetje in de oren alsof we blij zijn gemaakt met een dode mus, want Westside Gunn heeft namelijk gisteren in een interview laten weten dat hij en DOOM slechts twee nummers hebben opgenomen en dat het project dus uit twee losse tracks bestaat, waarvan dit de eerste is. Maar hey, eigenlijk mogen we niet zeuren, want deze combo is ziekelijk tof. Én we hebben in ieder geval nog één track waar we naar uit kunnen kijken; een door Alchemist geproduceerde track met Gunn en DOOM erop!