Welke verrijking biedt de cross-over aan het Nederlandse muzieklandschap?

De samenwerking van Snelle en Ronnie Flex, de liedjes van nieuwe supersterren als Antoon en Flemming en ook de nummers van podiumbeesten als Froukje en S10; ze zijn er voor een breder publiek, maar kennen zeker ook hiphop-elementen. Maar artiesten als Hef, Lijpe en RBDjan dan? Is de straatrap die zij maken te grof voor de radio? Is drie minuten aan pure rap echt te spannend voor de luisteraar? In de podcast HiphopFM duikt Lisa Hoekstra in de wereld van Nederlandse hiphop, en gaat ze op zoek naar het ‘radioproof’ geluid. Centrale vraag: Wanneer is hiphop wél aantrekkelijk genoeg om het grote publiek voor te schotelen?”

Aflevering 2 gaat over de verrijking die hiphop kan bieden aan het Nederlandse muzieklandschap. Kunnen hiphopartiesten alleen terecht bij FunX als het gaat om airplay? En wat zijn de dromen van Naga, de upcoming artiest die speciaal voor deze serie een cross-overtrack maakte? Die cross-over, valt die net zo goed in de smaak bij de gemiddelde FunX-luisteraar als bij andere radiostations? En de herkenning uit de house, disco en pop; is dat een verrijking voor de hiphopscene? Alle antwoorden op deze vragen hoor je in de tweede episode van HiphopFM.

Uiteraard hoor je host Lisa Hoekstra weer in gesprek gaan met radiomaker Obi Raaijmakers, music director van FunX Randall Spann en Rens Peters, die werkzaam is voor label Dreamteam en boekingskantoor Friendly Fire. Daarnaast hoor je hoe artiest Naga en producer Xamax hun creatieve proces richting een cross-overtrack vervolgen.

Geplaatst door bowie op 30 november 2022