We vullen onze playlist met Little Simz, Skurt Kobain, Nems en vele anderen

Je zoekt muziek voor tijdens die kerstbrunch op je werk? Wij zouden ’t wel weten. De soundtrack bij je verplichtingen voor deze werkweek is uiteraard ‘gewoon’ onze kersvers geüpdatete Spotify-playlist. Gevuld met twintig nieuwe nummers, waarvan we er nu alvast drie uitlichten. De rest kun je gewoon lekker bespreken met je collega’s, vrienden of andere metgezellen tijdens bovenstaande gelegenheden. Cheers!

Little Simz – Angel

De opener van NO THANK YOU, het verrassingsalbum dat Little Simz heeft gedropt, is losjes en soulvol en geeft de UK-spitter alle ruimte om openhartig te zijn over allerlei problemen die ze tegenkomt in haar leven als artiest. Het door Inflo (wat een heerlijke combo blijven deze twee) geproduceerde album opent ze namelijk met een passage waarin ze getekend en gekrenkt is door een leven vol contracten, maar ze weigert om op een slavenschip te zitten. Ze bijt flink van zich af tegen iedereen die haar uitbuit voor eigen gewin. Verbitterd laat ze het echter niet klinken, ze gooit kalm – haast onderkoeld – alles op tafel. Angel is een prachtsong. Leestip: ons interview met Simz uit 2019.

Skurt Kobain – Up In Smoke

De eerste single van de Amsterdamse neven Matthijs van Camerijk en Mardy Bergman sinds hun debuutalbum middenin de pandemie verscheen is nu uit. Op Up In Smoke rijgt rapper Tizu verschillende hiphoptitels aaneen in zowel de coupletten als het refrein, terwijl hij de bullshit en ellende achter zich laat om letterlijk te resetten. Relaxed gooit hij klassiekers van Gang Starr, Nas, Dr. Dre en Faberyayo eruit, terwijl hij met een borrrel een bird’s eye view probeert te pakken te krijgen. En waar we die sample die Mardy flipt eerder hebben gehoord ligt potverdorie op het puntje van onze tong…

Nems – Don’t Ever Disrespect Me (ft. Ghostface Killah)

NY lyricist Nems maakt zich op voor de release van Rise Of The Silverback, zijn gezamenlijke album met Scram Jones. Van meet af aan is het grove taal wat de mc uit Brooklyn uitslaat. Don’t Ever Disrespect Me is de titel, maar of dat vice versa geldt valt te betwijfelen. Binnen een paar seconden spuugt hij al: “Your mother was a fan in ’97 on Ghost dick / your girl was on the dancefloor, suckin’ me off in ’06!” Het lijkt erop dat iemand even geen respect voor hem heeft getoond en het nu moet ontgelden.

De hele playlist is hieronder te streamen. Volgende week updaten we ‘m voor het laatst in 2022. Cheers!

Geplaatst door bowie op 19 december 2022