We verwachtten energie van North Manchester lad Aitch en kregen het

Aitch groeide keihard in een zeer korte tijd. Vanaf het moment dat hij in 2017 begon met het uploaden van freestyle-video’s op YouTube is het voor de rapper uit Manchester razendsnel gegaan. Hij brak door met zijn single Straight Rhymez en nu neemt hij langzamerhand de hele wereld over. Shows in Los Angeles en Brooklyn staan gepland, maar het plan was om eerst Europa over te nemen. Dat lukt; de Melkweg was lang van tevoren uitverkocht. Aitch zelf straalde tussen de raps door van trots.

Zó slecht als de concert-DJ begon, zo goed eindigde de avond. Voor de show had de DJ een hele bijzondere muziekkeuze. Je verwacht bij een UK-rapper een aantal bangers maar we kregen clubmuziek. Het ging van Beautiful Girls naar U Can’t Touch This in een hele slechte mix. Wat nog meer opviel is dat het publiek hier bijzonder goed op ging. Gelukkig bracht Aitch ons wel de bangers waar we op stonden te wachten.

ENERGIE

Want toen de ‘North Manchester lad’ het podium betrad werd de zaal gevuld door gegil en een kolkende energie. Vanaf moment één was het enthousiasme te proeven in de ruimte; van het publiek maar ook van Aitch zelf. Hij sprong het hele podium over en het publiek sprong keihard met hem mee. Elke line van zijn teksten werd keihard meegeschreeuwd. Halverwege de show moesten we verplicht even rust pakken. met moeite lieten we het energielevel zakken; de jonge Engelsman had even ademruimte nodig en laste was rustigere nummers in. Het publiek wist op zulke momenten niet goed wat te doen. Toen de intro van Taste (Make It Shake) door de zaal gonsde, werd The Max volledig afgebroken.Dit was het energieniveau waar iedereen naar snakte.

TROTS

Je kon van zijn gezicht aflezen hoe trots hij was om zijn fans op deze manier te zien. Na elk nummer keek hij naar de zaal en voelde je zijn trots. Zijn fans deelden dat gevoel met hem. Hij bracht zijn fans vanuit heel Europa mee naar Amsterdam; een van hen gaf hem zijn eerste cadeau tijdens een show; een tasje met daarin een fanboekje. Hij herkent het meisje, dat hem volgens de rapper zelf al achterna reisde naar diverse plekken in de UK, Parijs en Berlijn.

Dat de energie verslavend is hebben we zelf ervaren.

Gina Saad schoot nog wat extra pics (ook in kleur!) dus check die hieronder.

Geplaatst door bowie op 1 februari 2023