We hebben deze week onder meer Alicia Keys en Benny Sings op repeat

Iedere week updaten we de HIJS-playlist met twintig nieuwe tunes. Deze week staan er namen in die je daar niet vaak tegenkomt: Alicia Keys en Benny Sings bijvoorbeeld. Maar ook de combinatie tussen RZA en Flatbush Zombies mag je niet missen, net als Westside Gunn en Styles P die featuren bij Russ. En check ook zeker Killer Mike op een wilde tune met Big Boi en Sleepy Brown. Óf 2 Chainz op ’n Preemo-productie. Anyway, we lichten drie tunes uit, voor de rest moet je onderaan op play drukken! Abonneren op de playlist blijft gratis, dus doe dat vooral.

Alicia Keys – Plentiful (ft. Pusha T)

Negentig minuten duurt-ie maar liefst; de nieuwe Alicia Keys. Met platen van zulke lengte weet je dat het automatisch cherry-picken wordt. Daarmee beginnen is op KEYS helemaal niet moeilijk, want de openingstrack is er al eentje die je rechtstreeks naar je favorieten-lijst slepen kan. Ze duikt dieper in hiphop dan ooit tevoren, en de albumopener is daar het beste voorbeeld van. Voordat een productie van haar man Swizz Beatz invalt die daarvoor een Beanie Sigel-klassieker samplet, is er haar pianospel dat dient als de ultieme binnenkomer. Haar fabelachtige zang maakt het geheel af. Dan hebben we het nog niet eens over het geweldige tussenliggende couplet van Pusha Ton gehad. Met weinig woorden zet hij de original, de zangeres waarmee hij samenwerkt én zichzelf neer: “Still got it cheaper, though / Scales like a Libra, yo / Playin’ with these keys like Alicia, that’s a secret, though / Only on a need to know, nah, you don’t need to know / Had to tell the truth on this beat like Beanie Sigel, though!”

BERRY & YUNG UMBRO – IN HET VELD (ft. Krimi, Eijer & $KEER&BOO$)

Schreven we eerder deze week nog dat KRAUW KONNEKT de possecut tot een kunst had verheven op hun VOL. 1, pakt BERRY het stokje over. Op zijn nieuwe project DRY SIFT in samenwerking met producer Yung Umbro staan er ook weer twee. Op IN HET VELD horen we Eijer en $&B, net als op KK, maar ook vaste rappartner Krimi. Dat BXL en Limburg goed samengaan wisten we al, en zolang Umbro zulke fijne vocalsamples chopt heeft hij genoeg aan deze mc’s. De rest hoeft niet in het veld te stappen.

Rick Ross – Rapper Estates (ft. Benny The Butcher)

Rick Ross dropte vorige week zijn nieuwe album Richer Than I Ever Been. In de supersterren-cast die bijdragen ervoor leverde (Future, Wiz Khalifa, 21 Savage en rijzende ster BLXST) neemt ook Benny The Butcher plaats. Op een beat die pure luxe ademt, geproduceerd door Vinylz en Boi-1da, rijden de twee bonafide mafioso’s samen richting de top van de rapgame. Hun laid back-stijlen passen perfect bij elkaar. Die complimentatie maakt van Rapper Estates hét hoogtepunt van Richer Than I Ever Been.

Stream:

Geplaatst door bowie op 16 december 2021