Waxfiend zet Ronnie Flex’ ‘NORI’-vocals op klassieke trapbeats

Ronnie Flex kijkt altijd vooruit; met RÉMI zette hij ongeveer een jaar geleden een standaard. Als de sound van dat album de rechterkant van het hiphopspectrum moest voorstellen, sloeg meteen na die release meer dan de helft van de scene rechtsaf met een flinke ‘skrrrrrt’. Acht maanden later was hij ineens de andere kant op gereden en sloeg hij de melancholiek en warmte compleet van zich af door een album te droppen vol ijskoude trap, voortkomend uit zijn voorliefde voor het genre uit Atlanta en gemixt door DJ Waxfiend.

Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de soepele transities, scratches en beatmatching; naast de wilde producties en Ronnie’s vocalen dé ingrediënten van dat album. En als je de vocalen tóch in huis hebt, waarom het dan niet óók even terugbrengen naar de oorsprong? “Op deze manier wordt het een ode aan de originators én de man die trap in Nederland naar een next level aan het tillen is”, vindt DJ Waxfiend zelf.

“Ik was vroeger fan van mixtapes van dj’s uit de States; Clinton Sparks en Green Lantern et cetera. Dan hoorde je een Noreaga verse op een Mobb Deep-beat of een Mary J. Blige-vocal op een 50 Cent-beat. De beat en de vocalen zijn gecreëerd op een ander deel van de wereld, door een ander persoon. Beiden hebben ze een individueel creatief proces en hun eigen passie. En als dj is het kaolo hard als je dat samenbrengt, er synergie is en je die hele track op een nieuwe manier beseft.”

Wat hij onlangs nog deed met Zwart Licht, doet hij vandaag met Ronnie. Nu hoor je Flonti Stacks op southern hiphop-instrumentals. Dat begint met Saus, welke Waxfiend uitsmeert over Rick Ross’ Hustlin’ en Big Pimpin’ van JAY-Z en UGK. In het kleine half uur daarna gebeurt er nog een hele hoop meer moois en verrassends, maar dat moet je zelf ontdekken. Het zorgt in ieder geval voor een hele andere dimensie aan de plaat en de bijkomende nieuwe beleving ervan. Vind de tape hieronder:

Geplaatst door bowie op 21 juni 2018