Wakeem komt met een shortdoc rond zijn aankomende EP ’24K’

De Tilburgse rapper Wakeem neemt je mee in het creatieve proces van zijn nieuwe project 24K met een korte documentaire, die door Yugen Films is geschoten en vanaf nu op YouTube staat. In het videodocument is al een preview van de EP te horen, maar het biedt ook een kijkje in het hoofd van een artiest die klaar is om flinke stappen te maken.

In elf minuten kom je erachter dat Wakeem niet een persoon is die terugkijkt en klaagt over zijn jeugd, die schijnbaar niet altijd even goed was. Liever werkt hij hard aan een betere toekomst. Via een gezamenlijke vriend ontmoette hij producer Froduction, met wie hij heeft samengewerkt aan zijn nieuwe EP. De kijker krijgt een blik achter de schermen en wordt meegenomen naar een tuinhuisje, waar de twee plezierig sleutelen aan nummers en vertellen hoe trots ze zijn op het resultaat.

Uiteraard krijg je daarvan een aantal fragmenten te horen; Money Mitch zit vol zware bassen, terwijl de titeltrack een dromerig en poppy randje heeft. ‘Big Bands Cido’ blijft verrassen met nieuwe vibes, wat ongetwijfeld een divers project op gaat leveren. Terwijl de docu zijn einde nadert, worden nog beelden voorgeschoteld van Wakeem z’n optredens op WOO HAH!, waar hij de afgelopen twee jaar achter elkaar mocht spelen. Eronder is een bloedserieuze artiest te horen die de wereld wil laten weten wie hij is en waar hij toe in staat is in deze fase van zijn carrière.

Bekijk de documentaire hieronder en wees op de uitkijk voor 24K, dropping soon.

Wakeem treedt dit jaar op in een aantal steden tijdens de Popronde. Bekijk hier het overzicht.

Geplaatst door bowie op 26 september 2018