Wakeem breekt lege zalen af voor je streaming concert fix

Tilburg’s finest Wakeem sluit aan bij Jaap en inval-cohost Conchitta Bottse om te vertellen hoe het is om in een lege Effenaar op te treden voor een publiek dat thuis aan het streamen is. We herdenken de onlangs overleden soullegende Betty Wright, en delen recente muziektips, waarin door het overlijden van Ty en Tony Allen een treurig thema zichtbaar wordt.

Gelukkig wordt er ook veel gelachen, bijvoorbeeld in de rubriek ‘Classic of Niet’, waarin we proberen te bepalen of Colucci Era van Fakkelbrigade na elf jaar inmiddels een classic heten mag. Maar er is ook New York drill, gloednieuwe producties van Roc Marciano en we praten door over het spraakmakende opinieartikel van David Dennis Jr: Outgrowing Drake Is the Generation Gap We Didn’t Predict. Daarbij vragen we ons af of je te oud kan zijn voor tunes van Canada’s grootste ster, en of Drake zelf ondertussen niet die grens al nadert. Spoiler alert: dat kan je heel verschillend zien!

Dat alles, en Conchitta die je vertelt waarom juist het middensegment zo belangrijk is voor een levendige popsector, hoor je in deze nieuwste aflevering! Tunes zijn er van onder meer Torae, Sheff G, Ka, Raw Roets, Stove God Cooks en Fakkelbrigade. HIJStakkies seizoen 3, aflevering 5, is nu te beluisteren via onder meer Pocket Casts, Stitcher, Apple Podcasts en Spotify.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 13 mei 2020