Vrijdag muziekdag met o.a. Typhoon, NF, Roelie Vuitton en Meyhem Lauren

De Paasbrunch bij je (schoon-)ouders opleuken met een fijne soundtrack? Dat treft; veel artiesten hebben Goede Vrijdag gekozen als releasedag.  Lange recensies doen we niet aan op Goede Vrijdag, het draait ten slotte om de muziek. We nemen je mee door een zwik toffe releases die zelfs de Paashaas doen stuiteren. Cheers!

Typhoon – Twintig I

Typhoon zit twintig jaar in het vak en viert dat met twee shows in Paradiso (april) en twee in Carré (oktober). Maar hij laat het ook muzikaal niet onopgemerkt voorbij gaan. Hij kondigde A La Day aan als nieuwe single, maar brengt bij de release een hele nieuwe mini-EP uit met vijf nummers. “Ter ere van mijn jublileum als artiest ben ik de studio ingedoken. Na drie levenswerken waar ik zes á zeven jaar voor nodig had, heb ik nu gekozen om elke keer het moment te pakken. Spontaan, eerlijk en playful. Dit zijn tracks die ik nu wil delen.” En die I verraadt het al: dit is ’t startschot van een reeks nieuwe Ty-releases. Jawelllll!

Roelie Vuitton’s RG PACK O5 – Hufterproof

“Er gaat een hoop boven Groningen / de scene hier is om te janken, bro!” Er is geen woord Spaans bij in de teksten van Roelie Vuitton. Hij zit in het enorme pact dat zich Rafting Goods noemt, en is tevens de hoofdrolspeler van de nieuwe pack die de groep uitbrengt. Uiteraard is dat na de solotrack waar bovenstaande quote uit komt, geen solo-effort. Na de opening sluiten namelijk constant bevriende mc’s aan. Tim Beumers, Dookie, Eijer, Tenshun en verrassend: Jong Louis op een RG-release?! Een gespreid bed bestaat uit de relaxte soulsamples van Tibbert, toetsen en blazers door PH!N, rammende drums van Presto en de triomfantelijke finale is door Vuitton zelf geproduceerd. VWA!

NF – HOPE

Het tweedelige nummer HOPE bouwt rapper NF nu uit tot een volledige plaat. Diverse topics komen aan bod; vaderschap, geloof, innerlijke strijd, maar het belangrijkste: vasthouden aan je beste eigenschappen. Dat levert weleens een confict op met zijn eigen duistere verleden. Het album is een weerspiegeling van het bewogen leven van deze rapper, die verrassend genoeg een show in AFAS Live heeft gepland! Explosiviteit gemixt met emotionele zang; de combinatie zorgt voor een golvende plaat die iedere uitbarsting in de schijnwerpers zet.

Meyhem Lauren – Champagne For Breakfast

Champagne bij het Paasontbijt? Wel als het aan Meyhem Lauren ligt. En het liefst vaker ook nog. De New York-spitter krijgt op zijn nieuwste full length hulp van Madlib en DJ Muggs, die samen voor de producties zorgen. Champagne For Breakfast ademt zijn voorliefde voor luxueuze verhalen en zijn trots op zijn financiële vrijheid. Verwacht bombastische drums, vocale samples uit het Midden-Oosten, filmische sferen en een hoop grimmigheid.

Geplaatst door bowie op 7 april 2023