VPRO Flowerboy gaat van Instagram naar de Schouwburg en vraagt o.a. Nnelg om hulp

Erik van Muiswinkel, Spinvis en familiemusical Assepoester. Zomaar wat voorstellingen die je de komende tijd kunt bezoeken in de Schouwburg Concertzaal Tilburg. Maar er floreert – letterlijk – één evenement toch echt het hardst op de agenda. Bloemenjoch Invites, gepresenteerd door T*Agency en VPRO Flowerboy. Jawel, het internet-fenomeen treedt vrijdag 12 mei voor het eerst buiten Instagram voor een heus live-evenement. Op het programma staan onder meer Nnelg en St. Paul.

T*Agency, het jongerenplatform van de schouwburg in Tilburg, wordt gerund door Tyrone Tjon-A-Loi. Die had al langere tijd zin om een feest op de niet-alledaagse locatie te organiseren. Toen hij in de studiozaal van de Schouwburg rondliep, zag hij de ideale locatie ervoor. Toch had het nog heel wat voeten in aarde; de Flowerboy himself moest immers benaderd worden en akkoord gaan. Na een paar keer samenzitten kwamen ze tot een mooi concept: Bloemenjoch Invites.

De cultuursnobistische opmerkingen die VPRO Flowerboy op Instagram plaatst, altijd vergezeld door dezelfde afbeelding van een GOLF WANG t-shirt, worden voor één avond ingeruild voor een tot nachtclub omgetoverde schouwburg. “Het is een unicum om daar een evenement te hebben van negen tot vier”, vertelde Tjon-A-Loi al tegen 3voor12. Het blijkt een heel geregel, want het juiste licht-, dj- en geluidsapparatuur heeft de Schouwburg niet zelf in huis.

Onder meer Nnelg komt optreden, die we onlangs nog spraken over zijn prachtalbum Ik Zie Je. Daarnaast komt dj, programmeur, curator, podcastmaker, presentator (én meer) genaamd St. Paul zijn zeer brede muzieksmaak aan je laten horen. We zagen hem dit jaar al op onder meer Grasnapolsky en bij zijn eigen feest in Club Smederij en geloof ons; moet je eens bij zijn. Helemaal in deze sfeer, volgens Tjon-A-Loi: “De zaal zal aanvoelen als een nachtclub in Berlijn!”

En daar hoort een advies bij, volgens de organisatie: “Begin je Dr. Martens op te poetsen want deze avond wordt een kino!”

Voor in de agenda:

Bloemenjoch Invites
Complete line-up: Nnelg + St. Paul + Gyatso + Jolani Jhones + DJ Bacterie + DJ Wells
Vrijdag 12 mei, 21:00 – 04:00
Schouwburg Tilburg (Studiozaal)
Tickets: hier te koop voor € 17,50

Geplaatst door bowie op 9 mei 2023