VPM pakte de winst bij de laatste #HIJSBEATS2 workshop

VPM kwam, zag en overwon bij de laatste #HIJSBEATS2 workshop. Terilekst bestempelde zijn beat als de beste van de dag en dus ging de producer naar huis met een Maschine MK2. Later deze maand produceert hij mee aan het album (check de hele line-up inclusief rappers hier), dus we voelden hem nu alvast even aan de tand.

Hijs beats 28 mei 2016 By Dit Is Gers-27

Ten eerste: Wie is VPM?
“Mijn naam is Ravi Mohan. Die M van VPM staat dan ook gelijk voor mijn achternaam. De V en P staan voor mijn andere namen, maar die geef ik niet zo snel vrij. Maar ja, lekker creatief dus, haha.
Ik ben 22 jaar , woon in Rotterdam, en ik ben bezig met mijn laatste jaar Media en Entertainment Management.
Ik hou van muziek maken en probeer dit zo nu en dan te doen in m’n vrije tijd. Ik maak mijn beats voornamelijk met Fruity Loops, maar probeer ook weleens beats te maken met m’n MPC1000. Heb niet heel veel producties uitgebracht met die MPC, maar dat is misschien omdat ik er niet genoeg tijd en aandacht aan besteed. Verder speel ik keyboard sinds m’n achtste en vind ik het ook leuk om verschillende soorten slaginstrumenten te bespelen. Ben ik geen pro in, maar ik kan wel zeggen dat ik het kan.”

Waar kunnen mensen je van kennen?
“Als mensen me niet persoonlijk kennen, kunnen ze me misschien kennen van mijn tracks. Ben wel eens voorbij gekomen op Puna. Dit was dan meestal wanneer rapper Berry een track uitbracht op mijn productie. Met hem heb ik best veel tracks uitgebracht, een EP die volledig bestond uit mijn beats en daarvoor óók nog een EP waarop de helft van de beats door mij is gedaan.
Ik maakte ook deel uit van hiphopcollectief Eastgarden Music, maar nu niet meer. Heb ook een track waar rapper Lord Lhus op staat en eentje met Spinal, maar die kwamen meer tot stand door de samenwerkingen die ze met Berry aangingen.
Dit jaar heb ik naast #HIJSBEATS2 ook nog meegedaan aan de King of the Beatbattle in Bar. Dat is een beatbattle die georganiseerd wordt door Triphouse Rotterdam. Niks gewonnen, ook niet bij de laatste zes beland, maar uiteindelijk was de ervaring voor mij het belangrijkst.”

Ik dacht ‘Waarom ook niet?’

Hoe hoorde je van #HIJSBEATS2 en waarom besloot je mee te doen?
“Ik hoorde van de battle via Berry, die had me getagd in jullie Facebook-bericht. Ik twijfelde eerst om mee te doen, maar toen dacht ik ‘Waarom ook niet?’ Het leek me gewoon leuk om mee te doen, om te kijken wat de rest van m’n productie zou vinden en andersom ook om de beats van de rest te beluisteren. Je bent dan ook weer gelijk een ervaring rijker, en mócht ik winnen, dan zou dat gewoon lekker meegenomen zijn.”

Hoe vond je de workshop?
“De workshop over de Maschine MK2 vond ik wel oké. Ik heb weleens gekloot met zo een Maschine, maar nooit echt zelf een beat gemaakt ermee. Er werden basic dingen uitgelegd, wat eigenlijk best logisch is. Iemand die nog nooit heeft gewerkt met zo een apparaat, heeft daar wel wat aan. Voor de rest waren de dingen die ik nog niet wist wel interessant om te weten.
Terilekst was flex om naar te luisteren. Hij had niet echt voorbereid wat hij zou vertellen, maar vertelde gewoon spontaan over zijn ervaring als producer en zijn ervaring in de hiphopscene. Hij liet ook een paar dingen horen, zoals z’n oude werk, maar ook kregen we wat te horen van zijn nieuwe instrumentale plaat Turquoise. Interessant om naar te luisteren dus.”

Hijs beats 28 mei 2016 By Dit Is Gers-19

Had je verwacht dat je zou winnen toen je de andere beats hoorde?
“Niet echt, maar ik ging er wel vanuit dat m’n kans groter werd toen Terilekst een positieve reactie gaf tijdens het draaien van mijn beat.”

Welke tips van Terilekst heb je meegenomen naar je eindproductie?
“Ik kreeg vooral veel positieve reacties. Over m’n eindproductie werd gezegd dat het chaotisch in elkaar zat, maar dit vond hij juist goed, omdat het ook de intentie was om de beat off grid in elkaar te zetten. Verder vond hij het gewoon lekker klinken, en persoonlijk vind ik dat ik altijd wel beter kan.”

18 juni werk je mee aan het #HIJSBEATS2 album, wat verwacht je daarvan?
“Dikke beats, dat is wat ik verwacht. Ik verwacht ook dat iedereen lekker rustig z’n ding kan doen, afzonderlijk z’n beats kan maken zover dat nodig is. Ik vind het sowieso een leuk initiatief dat er zoiets georganiseerd wordt; een plek waar producers en rappers bij elkaar komen om een album in elkaar te zetten. Ik ben benieuwd!”

Alle info over #HIJSBEATS2 lees je als je hier klikt.

Geplaatst door bowie op 7 juni 2016