Hiphop In Je Smoel presenteert vorstelijke playlist ‘King For A Day’

Nu het kabinet besloten heeft dat de terrassen precies één dag ná 27 april opengaan (want ja, 21 april was écht te vroeg), wordt Koningsdag voor de tweede keer in sombere vorm gevierd. Wij hebben sowieso niet gek veel met de vaderlandse royals, maar des te meer met hiphop. En daarom hebben we een playlist gemaakt. Dertig tunes met een vorstelijk tintje, uiteraard.

Of de artiest nou het woord ‘koning’ of ‘king’ in zijn naam heeft (zoals bij respectievelijk Freddie Konings en Kingsize het geval is) óf dat het onderwerp vorstelijk is, maakt ons niet uit. Al waren er natuurlijk een aantal no brainers die sowieso in de playlist moesten. Oranje Etiket bijvoorbeeld. Want Koningsdag is ook leuk als je helemaal niks met de koninklijke familie hebt. Als we érgens naar hunkeren op een dag als deze, is het wel over straat slenteren met een flesje in de hand. Langs vrijmarkt-kraampjes, studentikoze meisjes die voorgemixte blikjes wodka verkopen en grote podia met rappers erop. Het mag dit jaar niet zo zijn, maar Gotu Jim lest de dorst. Of geeft ons nog meer dorst; ’t is maar hoe je ’t bekijkt.

T.I., die zelfs een album op zak heeft dat King heet, mag niet missen in een playlist als deze. En waar denk je dat UGK voor staat? Precies, Pimp C en Bun B staan met Intl’ Players Anthem in de lijst. Conway’s From King To A God-album? Natuurlijk pikken we daar de intro van. En in eigen land is er Kraantje Pappie die nog ongekroond is, zet Mula B het op een rennen en twijfelt Pjotr tussen de titel koning of prins. De meest toepasselijke titel? Koningsdag, natuurlijk, waarvoor Zwart Licht op hun laatste album de handen ineensloeg met Winne. We toppen het af met Tourist LeMC, HANG YOUTH, Kendrick Lamar en Anderson .Paak

Kom helemaal in oranje-sfeer. De tompoucen en oranjebitter moet je zelf verzorgen, de muziek is er al.

Geplaatst door bowie op 27 april 2021