Vino – Vinosofie

Vino is een rapper van het Nijmeegse VreemdelingenLegioen (VL), hij is ook te horen op de SBBB-release Meervoudig Onverzadigd Vet. Vorige jaar heeft hij besloten een solo cd te droppen, genaamd Vinosofie. Deze cd bestaat uit 14 tracks waarin Vino zijn visie geeft over o.a. de maatschappij en hiphop.

De intro geeft gelijk al de sfeer van de beats op cd weer. Deze zijn een klein beetje gedrenkt in troubadourachtige sferen uit de middeleeuwen. Elementen die je doen denken aan de vedel of luit die destijds gehanteerd werden. Waarschijnlijk heeft Vino hier opzettelijk aangedrongen, omdat je zijn naam als wijn kan opvatten en die vloeide in die tijden welles rijkelijk. De beats zijn gemaakt door Petrov en GWP die goed werk hebben afgeleverd. Ze zijn er in geslaagd de cd een VinoWino smaak te geven.

Met het nummer Vinosofie begint de eerst introductie van Vino waarin hij zich voorstelt met op de achtergrond geluid van onweer “als profeet zijnde kan ik weten/dat jij flink zult zweten/en na een keer horen me niet meer zult vergeten”.
Hierna volgt Altijd In De Stemming, hier hoor je goed dat de flow en het rijmschema van Vino afwijkt van het gebruikelijke. Sta je hier niet zo open voor dan denk ik dat je er slecht aan zult wennen.
De beat van Individu roept vanaf de eerste seconde gevoel op, de zware stem van Fataal opent zeer sterk en wordt even sterk vervolgd door Vino. In dit nummer draait het om het vervagen van normen en de individualisering van de maatschappij.
Het nummer Consumptie Junkies draait om de consumptiemaatschappij, in vogelvlucht worden alle haken hiervan aan de kaak gesteld en ondersteund met de scratch’n samplin van Nemon “Cut the bullshit”.
Het nummer Salomons Oordeel wordt afgevuurd door Fritz Bomb, die twee coupletten verzorgd, hiertussen hoor je Vino en Fataal sluit af.

Vinosofie is een cd met een smaak die door de hele cd loopt, zowel de thema’s die erop worden aangestipt als de beats brengen dit samen. De gastrappers Fataal en Fritz Bomb geven wat extra’s in samenwerking met dope interludes. Opvallend detail is dat er geen outro is, aangezien er een intro is en 3 interludes zijn. De flow van Vino klinkt soms wat onwennig.
Mijn dopeste nummers zijn: Individu, Frustraties en Salomons Oordeel.

Tracklist:
01. Intro
02. Vinosofie
03. Altijd in de stemming
04. Interloet 1
05. Individu (ft. Fataal)
06. Consumptie junkie
07. Ontploft
08. HipHopHersencellen
09. Interloet 2
10. Wie ben jij?
11. Frustraties
12. Interloet 3
13. Salomons oordeel (ft. Fritz Bomb &Fataal)
14. Wat is de vraag?

Geplaatst door bowie op 1 juli 2002